ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε «γενικό πλαίσιο» για το εμπόριο

Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές που διεξήγαγαν συνομιλίες για δυο ημέρες στο Λονδίνο προκειμένου να επιλυθούν διαφορές των δύο πλευρών όσον αφορά το εμπόριο ανακοίνωσαν χθες Τρίτη το βράδυ ότι κατέληξαν σε συμφωνία για το «γενικό πλαίσιο», που πλέον μένει να εγκριθεί από τους Προέδρους των δυο κρατών.

«Τα δυο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής για το γενικό πλαίσιο (...) και θα παρουσιάσουν αυτό το γενικό πλαίσιο στους ηγέτες τους», συνόψισε μιλώντας στον Τύπο ο Κινέζος αντιπρόσωπος για το διεθνές εμπόριο, Λι Τσενγκάνγκ.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου, Χάουαρντ Λάτνικ, από την πλευρά του δήλωσε πεπεισμένος ότι το ζήτημα των σπανίων γαιών -οι εξαγωγές των οποίων χαρακτηρίζονται υπερβολικά περιορισμένες από την Ουάσιγκτον- «θα επιλυθεί μέσω της εφαρμογής αυτού του γενικού πλαισίου».

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου ξαναγράφει την «Τέχνη του Πολέμου»-Χτυπάει τη Χαμάς εκ των έσω με παραστρατιωτικές μονάδες
Νέο βίντεο με την απογείωση και την συντριβή του αεροπλάνου στην Ινδία
Νέα ανταλλαγή τραυματισμένων στρατιωτών Ρωσίας και Ουκρανίας-Η ανάρτηση Ζελένσκι
Σοκαριστικές εικόνες από τον ξενώνα γιατρών που έπεσε το αεροπλάνο της Air India
Βρέθηκε ζωντανός επιβάτης από την αεροπορική τραγωδία στην Ινδία-Τα πρώτα του λόγια
Το σενάριο να μπήκαν πουλιά στους κινητήρες «βλέπουν» οι ειδικοί για την πτώση του αεροσκάφος στην Ινδία
Πάνω από 204 σοροί ανασύρθηκαν από το σημείο της συντριβής στην Ινδία-«Δεν φαίνεται να υπάρχουν επιζώντες»
Ο Ζελένσκι μετανιώνει για την επεισοδιακή συνάντηση με τον Τραμπ-«Ήθελα απτές αποφάσεις»
Συνετρίβη πάνω σε ξενώνα γιατρών το αεροσκάφος, εξέπεμψε mayday μετά την απογείωση-Επέβαιναν ένδεκα μωρά
Ανάλυση της πολεμικής μηχανής Ισραήλ και Ιράν-Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή