Στο τελικό στάδιο το «πολεοδομικό σχέδιο» Τρικώμου λέει ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης κωμόπολης

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το «πολεοδομικό σχέδιο» Τριμώμου, το οποίο έτυχε επεξεργασίας για μακρό χρονικό διάστημα και έχει υποβληθεί για αναθεώρηση προς την κατεύθυνση των ενστάσεων που έγιναν από το «κοινό», σύμφωνα με όσα ανέφερε ο «δήμαρχος» του κατεχόμενου Τρικώμου, Χασαν Σαντίκογλου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας στη Γενί Ντουζέν σήμερα ο Σαντίκογλου είπε ότι συνεχίζεται η περίοδος των 42 ημερών που δόθηκε για υποβολή ενστάσεων και στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα Τρίκωμο, στο οποίο θα υπάρχουν περισσότεροι κοινωνικοί χώροι και θα μπορούν να συναντώνται και να κοινωνικοποιούνται οι άνθρωποι.

Πρόσθεσε ότι η περιοχή παρουσιάζει ανάπτυξη, όμως η έλλειψη υποδομών εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Εργάζονται, συνέχισε, με γοργούς ρυθμούς για επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος.

Τα τελευταία 10 χρόνια, είπε, υπάρχει μια σημαντική αλλαγή στο Τρίκωμο και ειδικά μετά την πανδημία παρατηρήθηκε οικοδομικός οργασμός. «Αυτή τη στιγμή ζουν στο Τρίκωμο άνθρωποι προερχόμενοι από 82 διαφορετικά έθνη. Το μέρος αυτός έγινε πόλος έλξης» είπε.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη της τουρκοκυπριακής «ένωσης δήμων» στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαντίκογλου την χαρακτήρισε σημαντική και σημείωσε ότι για  πρώτη φορά πραγματοποίησαν μια τέτοια επίσκεψη όλοι οι «δήμοι» υπό την αιγίδα της «ένωσης δήμων».  

Διεξήγαγαν έναν «αγώνα ύπαρξης» εκεί, ανέφερε λέγοντας ότι η Κύπρος είναι μοιρασμένη στα δυο αλλά παρέχεται «απίστευτη βοήθεια» στους δήμους στις ελεύθερες περιοχές. «Παρατηρήσαμε ότι δεν υπάρχουν τα ίδια πράγματα για την βόρεια Κύπρο» είπε, αναφερόμενος στα κατεχόμενα. Συζήτησαν εκεί, δήλωσε, τρόπους συνεργασίας.

Είπε μάλιστα ότι σε αυτή την επίσκεψη είχαν προσκληθεί και «ε/κ δήμοι» - όπως αναφέρθηκε σε Δήμους της Κυπριακής Δημοκρατίας - αλλά κανείς δεν συμμετείχε. Είπε επίσης ότι υπάρχουν «δήμαρχοι» στα κατεχόμενα που δεν μπορούν να μεταβούν σε τρίτες χώρες και κατά την επίσκεψή τους στις Βρυξέλλες ζήτησαν να βρεθεί λύση στα προβλήματα αυτών των «δημάρχων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μητσοτάκης για σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-«Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση»
Απαντά στο Ισραήλ η Τουρκία-«Αβάσιμες συκοφαντίες και άθλια ψέματα εναντίον της χώρας και του Προέδρου μας»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά και στοχευμένα για ενίσχυση των αντοχών της οικονομίας
Με τον Αμπντουλλάχ Γκιουλ είχε συνάντηση στα κατεχόμενα ο Τατάρ
Το Ισραήλ έπληξε την περιοχή όπου βρίσκεται υπόγειο καταφύγιο του Χαμενεΐ-
Λάβρος κατά Ερντογάν ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ-«Θράσος να μιλά για Διεθνές Δίκαιο ενώ κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»
Θύελλα αντιδράσεων για το επίμαχο βίντεο με αστυνομικούς-«Προέχει η προστασία οικογενειών και ανήλικων παιδιών»
Ξεγέλασαν 36χρονο και του απέσπασαν 147 χιλιάδες από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι
Αερογέφυρα μέσω Κύπρου για την επιστροφή πολιτών του Ισραήλ που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό
Ψάχνουν τους ρόλους του ειδικού αστυφύλακα και των άλλων δύο για τον εμπρησμό οχήματος πατέρα ανακριτή του ΤΑΕ