Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου

Την ανάγκη για άμεση εξαγγελία και ουσιαστική ενίσχυση του Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων εκφράζει η ΕΚΥΣΥ με επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου.

Σε ανακοίνωση η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι με την επιστολή της ζητά την αναβάθμιση των κριτηρίων συμμετοχής και την ουσιαστική αύξηση του προϋπολογισμού του Σχεδίου ώστε να μπορέσει να αυξηθεί και ο αριθμός των συνταξιούχων που θα επωφεληθούν.

Παράλληλα, ζητά συνάντηση με τον Υπουργό για συζήτηση προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά την περσινή υλοποίηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, το Σχέδιο, το οποίο εφαρμόζεται από το 2009, με εξαίρεση μια περίοδο διακοπής λόγω της οικονομικής κρίσης, λειτούργησε και το 2024, καλύπτοντας διαμονές σε ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τυλληρίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το περσινό Σχέδιο εφαρμόστηκε στις περιόδους 4 Ιουνίου - 29 Ιουλίου και 3 Σεπτεμβρίου - 28 Οκτωβρίου 2024, προσφέροντας πλήρη διαμονή και διατροφή για τετραήμερη παραμονή (τρεις διανυκτερεύσεις), είτε από Παρασκευή έως Δευτέρα είτε από Τρίτη έως Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης, Κώστας Σκαρπάρης, αναφέρει στην επιστολή ότι «είναι απαραίτητο το Υπουργείο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην εξαγγελία του Σχεδίου για το 2025, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη προετοιμασία και διάθεση των σχετικών αιτήσεων στους ενδιαφερόμενους».

Δειτε Επισης

Άνω κάτω ο καιρός-Μεμονωμένες βροχές και η θερμοκρασία... στους 39 βαθμούς
Πρέσβεις Αιγύπτου, Ισραήλ και Παλαιστίνης εκφράζουν στήριξη σε δίκαιη λύση του Κυπριακού
ΒΙΝΤΕΟ: «Φτάνει. Yeter. Enough»-Συμπληρώνονται 51 χρόνια παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο
Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή-Η μάχη με τις εξαρτήσεις και το έργο της Ψυχοθεραπευτικής Εστίας
Ανάγκη για νομοθετικές ρυθμίσεις ανέδειξε το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-Εισηγήσεις Ερευνητικής σε τρεις πυλώνες
«Μόλις που προλάβαμε να περάσουμε το δρόμο, τρία λεπτά μετά έπεσε οβίδα... Θα ήμασταν θρύψαλα»
Τα Ευρωτουρκικά, η διασύνδεση με το Κυπριακό και η επιπλέον αξία της Κυπριακής Προεδρίας
Καταγγελίες για χημικά και δακρυγόνα στην αντικατοχική στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου-«Οι αστυνομικοί μας είπαν ήταν πολιτική εντολή»
Οι τρεις εξελίξεις που κρατά από την Πολυμερή ο ΠτΔ-Πέταξε το μπαλάκι στο Φιντάν για εξελίξεις
Άγρυπνοι στο μετρό του Κιέβου-«Κάψουλες ζωής» για να ξεφύγουν από τις βόμβες