Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παραβίασαν την τριήμερη κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε το Κρεμλίνο πάνω από 700 φορές, ανέφερε χθες Πέμπτη ο ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σιμπίχα, ώρες αφού τέθηκε επισήμως σε ισχύ.

«Όπως ήταν προβλέψιμο, η 'κατάπαυση του πυρός για την παρέλαση' του Βλαντίμιρ Πούτιν αποδεικνύεται πως ήταν φάρσα», ανέφερε ο κ. Σιμπίχα μέσω X.

Από τα μεσάνυχτα ως το μεσημέρι, ουκρανικά δεδομένα δείχνουν ότι «έγιναν 734 παραβιάσεις, ανάμεσά τους 63 έφοδοι, 586 πλήγματα εναντίον θέσεων ουκρανικών στρατευμάτων και 176 εφορμήσεις FPV drones», απαρίθμησε, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός «ανταποδίδει καταλλήλως» όλα τα ρωσικά πλήγματα και ενημερώνει τους συμμάχους του.

Από την άλλη, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε πως η κατάπαυση του πυρός τηρείται αυστηρά και οι ένοπλες δυνάμεις το μόνο που κάνουν είναι πως ανταποδίδουν ουκρανικές επιθέσεις.

Υπήρξε απόπειρα ουκρανικών στρατευμάτων να διασπάσουν ρωσικές άμυνες στην περιφέρεια Κουρσκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που έκανε λόγο για 488 ουκρανικές παραβιάσεις.

Πάντα κατά τη Μόσχα, συνεχίζουν να καταγράφονται επιδρομές drones και πυρά πυροβολικού, παρότι ουκρανός βουλευτής είπε χθες πως ο στρατός έλαβε διαταγή να παύσει πυρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Με πολιτική διάσταση η καταδικαστική απόφαση των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Απαράδεκτη και κατακριτέα η εκμετάλλευση περιουσιών»
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Ρίχνει τους τόνους ο Αρχηγός μετά την απαίτηση του Προέδρου, αλλά δείχνει τον Σαββίδη ως άρχοντα των διώξεων
Απόφαση σταθμός από Ανώτατο, ταφόπλακα στον τρόπο άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων-Αντισυνταγματική η μέθοδος
Ποινές φυλάκισης 2,5 ετών και 15 μηνών αντίστοιχα στις δυο Ουγγαρέζες για σφετερισμό Ε/Κ περιουσίων στα κατεχόμενα
Από αιμορραγικό σοκ και πολλαπλές κακώσεις επήλθε ο θάνατος του 34χρονου στην Πάφο-Καταπλακώθηκε από ξύλα