Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Μέρος τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας

«Οποιαδήποτε παραβίαση της υφαλοκρηπίδας μας θα εμποδιστεί», δηλώνουν πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας για τις δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο τεμάχιο 5 της κυπριακής ΑΟΖ, υποστηρίζοντας ότι μέρος του τεμαχίου 5 βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προς το παρόν οι έρευνες του γεωτρύπανου VALARIS DS-9 δεν έρχονται σε καμιά σύγκρουση με την περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδεται, πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με NAVTEX που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για γεώτρηση στο 5ο τεμάχιο και τις δραστηριότητες του γεωτρύπανου VALARIS DS-9 στην Ανατολική Μεσόγειο. 

«Δεν υφίσταται μια νέα αναγγελθείσα NAVTEX για το 5ο τεμάχιο στη δήθεν ΑΟΖ που έχει κηρυχθεί από την 'e/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου'. Μαζί με αυτό, μέρος του ‘δήθεν 5ου τεμαχίου’ βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», ανέφεραν οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ. 

Πρόσθεσαν πως «οποιαδήποτε παραβίαση κατά της υφαλοκρηπίδας μας, την οποία δηλώσαμε στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020 θα εμποδιστεί άμεσα επί του πεδίου. Το πλοίο γεωτρύπανο VALARIS DS-9 εξακολουθεί να βρίσκεται στο ‘δήθεν 10ο τεμάχιο’. Το ‘δήθεν 10ο τεμάχιο’ δεν έρχεται σε καμία σύγκρουση με την περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»
Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Μέρος τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας
Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χαρτσιώτη-«Ακόμη ένας λόγος για να παραιτηθεί, συσσωρευμένες αποτυχίες»
Ετοιμάζεται να στείλει επιστολή στα ΗΕ Τουρκοκύπριος πολιτικός σχετικά με τις συλλήψεις σφετεριστών