Βαθαίνει η κόντρα, απαντά σε Εισαγγελέα ο Αρναούτης-Τον «προκαλεί» για επαναξιολόγηση και νέες οδηγίες

Με έμμεσο τρόπο, ρίχνει ξανά το μπαλάκι στον Γενικό Εισαγγελέα, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος άναψε φωτιές με την τοποθέτησή του στη Βουλή, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως δόθηκαν οδηγίες από τον Γιώργο Σαββίδη όπως σταματήσει η περαιτέρω ποινική διερεύνηση, αναφορικά με το χάος που προκλήθηκε στον αυτοκινητόδρομο κατά τη διαμαρτυρία των κυνηγών.

Τόσο ο Θεμιστός Αρναούτης όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης, είχαν ενημερώσει τη Βουλή πως δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα και πως ο Γενικός Εισαγγελέα τους έδωσε οδηγίες για μη περαιτέρω διερεύνηση. Ωστόσο περνώντας στην αντεπίθεση, ο Γενικός Εισαγγελέας έριξε πίσω το μπαλάκι της ευθύνης στον Αρχηγό, αφού στην ουσία ανέφερε πως η Αστυνομία επέδειξε ανοχή και η ίδια είχε αποκόψει την κυκλοφορία και βάσει τούτου δεν θα μπορούσε να προχωρήσουν σε ποινικές διώξεις.

Με ανακοίνωσή του ο Αρχηγός Αστυνομίας απαντά στον Γενικό Εισαγγελέα, τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς, τον «προκαλεί» να δώσει διαφορετικές οδηγίες για συνέχιση της έρευνας, αφού μεταξύ άλλων, υποδεικνύεται πως η Αστυνομία παραμένει στην διάθεση της Νομικής Υπηρεσίας, εάν κρίνει απαραίτητο να γίνουν νέοι χειρισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς Αρναούτης και Χαρτσιώτης πήγαν να κάψουν τον Σαββίδη και τους... έκαψε-Έδειξε συναυτουργό Αστυνομία για κυνηγούς

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Θεμιστός Αρναούτης, «κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας στις 23 Μαρτίου 2025 στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, καθώς και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα, επιθυμούμε να τονίσουμε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας απάντησε εκτενώς και εμπεριστατωμένα στο σύνολο των ερωτήσεων και των επισημάνσεων που ηγέρθησαν από τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Εξήγησε το πώς η Αστυνομία διαχειρίστηκε την απαράδεκτη και ανεπιθύμητη εξέλιξη της εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατά τρόπο ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα αποτελέσματα».

Από εκεί και πέρα ο Αρχηγός αναφέρει πως «είμαστε στη διάθεση της νομοθετικής εξουσίας, έτσι ώστε να συμπληρωθούν τα οποιαδήποτε κενά υπάρχουν στη νομοθεσία για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, καταστάσεις που έχουν προκύψει και στο παρελθόν σε αρκετές περιπτώσεις. Όσον αφορά στους χειρισμούς της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως αυτοί αναπτύχθηκαν σε λεπτομέρεια σε σχέση με τη διερεύνηση διάπραξης τυχόν ποινικών αδικημάτων, παραμένουμε στη διάθεση της Νομικής Υπηρεσίας για τυχόν επαναξιολόγηση και οδηγίες για χειρισμό του μαρτυρικού υλικού, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο».

Καταληκτικά, ο κ. Αρναούτης αναφέρει πως «θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι η Αστυνομία ενεργεί πάντοτε στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, με στόχο τη διατήρηση της δημόσιας τάξης, της ασφάλειας και της διαφύλαξης των δικαιωμάτων όλων των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο αυτοκινητό(δρόμος) για διαμαρτυρίες είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα!

Δειτε Επισης

Μαρτυρία κάρφωσε 47χρονο σχετικά με την πυρκαγιά σε αποθήκη στο Ζακάκι
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»
Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χαρτσιώτη-«Ακόμη ένας λόγος για να παραιτηθεί, συσσωρευμένες αποτυχίες»
Σοβαρές καθυστερήσεις εξέτασης των αιτημάτων φαρμάκων ογκολογικών ασθενών
Από κρανιοεγκεφαλική κάκωση έπειτα από πτώση επήλθε ο θάνατος του 43χρονου στη Λεμεσό
Βαθαίνει η κόντρα, απαντά σε Εισαγγελέα ο Αρναούτης-Τον «προκαλεί» για επαναξιολόγηση και νέες οδηγίες
Συνολικά 28 τεκμήρια κατέθεσε η Κατηγορούσα Αρχή στο Κακουργιοδικείο για την υπόθεση Αϊκούτ