Αρχίζει το κονκλάβιο για την ανάδειξη του νέου Πάπα

Σήμερα το απόγευμα ξεκινά το κονκλάβιο για την ανάδειξη του νέου Πάπα.

Ο υπεύθυνος της αίθουσας Τύπου του Βατικανού Ματέο Μπρούνι δήλωσε την Τρίτη ότι από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιξτίνα πρόκειται να βγει ο πρώτος καπνός γύρω στις 19:00 ώρα Ιταλίας (20:00 ώρα Κύπρου). Το κονκλάβιο θα αρχίσει στις 4.30 το απόγευμα, τοπική ώρα.

Από την Πέμπτη, κάθε ημέρα θα διεξάγονται τέσσερις ψηφοφορίες. Θα μπορεί να διακρίνει κανείς τον καπνό από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στις 10.30 τοπική ώρα (μόνον σε περίπτωση εκλογής του νέου Πάπα) και στις 12 το μεσημέρι.

Το απόγευμα, σε περίπτωση αίσιας ψηφοφορίας, ο άσπρος καπνός θα βγει γύρω στις 5.30, διαφορετικά η καπνοδόχος και η σόμπα της Καπέλα Σιξτίνα θα χρησιμοποιούνται στο τέλος της ημέρας και μετά το πέρας της τέταρτης ψηφοφορίας, περίπου στις 7.30 το απόγευμα ώρα Ιταλίας.  

Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι σε περίπτωση που δεν έχει προκύψει νωρίτερα το επιθυμητό αποτέλεσμα, τα ψηφοδέλτια των καρδιναλίων θα καίγονται στη σόμπα της Καπέλα Σιξτίνα στο τέλος της πρωινής και της απογευματινής τους συνεδρίασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δρομολογεί πρωτοβουλίες για αναγνώριση της αποστολής της ΕΛΔΥΚ η Κυβέρνηση
Στους 31 οι νεκροί από την πακιστανική πλευρά-Ο στρατός λέει ότι σε αντίποινα θα πλήξει μόνο στρατιωτικούς στόχους
Κοινή γραμμή Αθήνας και Λευκωσίας-Ο ΟΗΕ καθορίζει πλαίσιο επανέναρξης συνομιλιών, όχι ο Ερντογάν
Τα αλλάζει τώρα ο Βανς-«Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ανήκουν στην ίδια ομάδα»
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Σε τουλάχιστον 33 νεκρούς και 80 τραυματίες ανήλθε ο απολογισμός από το ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα
Τραγικό θάνατο σε φρεάτιο ανελκυστήρα βρήκε 43χρονος υδραυλικός στη Λεμεσό
Ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή ζητά ο υπόδικος που μαχαιρώθηκε στις Φυλακές-Επιστολή σε Εισαγγελέα
Ανησυχία Κάλας για την κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Λύπη εκφράζει ο εισηγητής της έκθεσης για την Τουρκία για τις αναφορές σε «δύο κράτη»-Οι αναγνώσεις των κομμάτων