Το ΑΚΡ κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο

Το τουρκικό κυβερνών κόμμα ΑΚΡ κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις Κυπριακής Δημοκρατίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αντιπρόεδρος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Ντενίζ Γιαβούζγιλμαζ, υπεύθυνος για θέματα τουρκικού Υπουργείο Ενέργειας αναφέρει ότι «αυτή τη στιγμή, το πλοίο γεωτρύπανο Valaris DS-9 βρίσκεται στο 5ο τεμάχιο στην Ανατολική Μεσόγειο». Το πλοίο, συνεχίζει, το οποίο διαχειρίζεται η αμερικανική Exxon Mobil και η εταιρεία Qatar Energy «για λογαριασμό της διοίκησης της νότιας Κύπρου» - όπως αναφέρεται στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας - «πραγματοποιεί εργασίες και για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται κάτω από τον βυθό της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στο 5ο Τεμάχιο» κατά τον ισχυρισμό του. 

Συνεχίζει, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση από το AKP».

Αλλά και ο Συντονιστή Εξωτερικής Πολιτικής του CHP Ιλχάμ Ουζγκέλ κατηγορεί την τουρκική Kυβέρνηση για αποτυχία στην εξωτερική πολιτική και απομόνωση στην ανατολική Μεσόγειο, αντίθετα με την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διακανονισμό για ποσότητες φυσικού αερίου από «Αφροδίτη» και διάδρομο IMEC συζήτησαν Χριστοδουλίδης-Νετανιάχου

Στον λογαριασμό του στο Χ αναφέρει ότι «η Τουρκία δεν απομονώθηκε σε μία μέρα στην ανατολική Μεσόγειο» και διερωτάται κατά πόσο η τουρκική Κυβέρνηση «πρόσδεσε τις σχέσεις της με την ΕΕ σε διαπραγματεύσεις αμοιβαίων παραχωρήσεων και εγκατέλειψε τον στόχο της πλήρους ένταξης». Συνεχίζει, λέγοντας ότι Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής τους στην ΕΕ «εις βάρος της Τουρκίας».

Ακόμη, γράφει ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, η τουρκική Κυβέρνηση, με εξαίρεση το Κατάρ, διέρρηξε τις σχέσεις της με τις χώρες του Κόλπου και την Αίγυπτο για «παράλογους λόγους» ενώ Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία συμμάχησαν μαζί με όποια χώρα είχε τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία στην περιοχή.

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο ρωσικό σύστημα S400 και τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα F35, ενώ, όπως λέει, Ελλάδα και Κύπρος συμμάχησαν με τη Δύση, την ώρα που «η τουρκική κυβέρνηση ταλαντευόταν μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ».

Το αποτέλεσμα, λέει είναι ότι «η Τουρκία έμεινε ολομόναχη στην Ανατολική Μεσόγειο» ενώ κάνει λόγο για τουρκική εξωτερική πολιτική «χωρίς στρατηγική και χωρίς σχέδιο».

Ο αξιωματούχος του CHP καταλήγει, λέγονας ότι χρειάζεται μια «έξυπνη και ορθολογική τουρκική Κυβέρνηση. Δηλαδή, πρέπει να αλλάξει η τουρκική Κυβέρνηση. Εμείς διαθέτουμε αυτή την ικανότητα και το στρατηγικό όραμα. Εμείς, ως CHP, θα βγάλουμε την Τουρκία από αυτή την απομόνωση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

EKTAKTO: Φωτιά στο λιμάνι Λεμεσού-Ισχυρές εκρήξεις και αναστάτωση (vids)
Κύπρος και Αίγυπτος εγκαινιάζουν στρατηγικό διάλογο για άμυνα και ασφάλεια
Επιμένει ο Τατάρ για τις συλλήψεις Τ/κ σφετεριστών-Αναφορά για προσφυγές σε ευρωπαϊκά δικαστήρια
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μερτς-Η απώλεια στήριξης από Τραμπ και η άνοδος του AfD
Το ΑΚΡ κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο
Παράταση μέχρι τις 9 Μαΐου για τις προεγγραφές μαθητών για την Α' Λυκείου και Τεχνικές Σχολές
Δεύτερη ποινή φυλάκισης σε 36χρονο για οπλισμό και εκρηκτικά που εντοπίστηκαν σε τάφο στη Λάρνακα
Αναμένει ισχυρότερη στήριξη από τουρκογενή κράτη το ψευδοκράτος
Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Πάει Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ με αφορμή τα 70 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ