Θα ενημερώσει τρία Υπουργεία μέχρι τις 19 Μαΐου για τα αντιπλημμυρικά έργα το ΤΑΥ

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) θα αποστείλει μέχρι τις 19 Μαΐου γραπτή ενημέρωση προς τους Υπουργούς Μεταφορών, Εσωτερικών και Γεωργίας σχετικά με τον χαρακτηρισμό και την προώθηση αντιπλημμυρικών έργων υπερτοπικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο των σχεδιασμών για την αποτελεσματική διαχείριση των ομβρίων υδάτων και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΑΥ -σε συνέχεια δημόσιων τοποθετήσεων σχετικά με τη διαχείριση όμβριων υδάτων και αντιπλημμυρικών έργων- την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών, στην παρουσία των Υπουργών Μεταφορών, Εσωτερικών και Γεωργίας, καθώς και του Επαρχιακού Οργανισμού Ανάπτυξης (ΕΟΑ) Λευκωσίας.

Όπως σημειώνεται, με οδηγίες της Υπουργού Γεωργίας, το ΤΑΥ θα ενημερώσει γραπτώς τους παρευρισκόμενους εντός Μαΐου, και όχι αργότερα από την 19η Μαΐου, για τη θέση του σχετικά με τον χαρακτηρισμό των έργων που υλοποιούνται σε σχέση με τη διαχείριση των ομβρίων και αντιμετώπιση των κινδύνων πλημμύρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταστροφές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση στην Πάφο

Θα ενημερώσει επίσης για τα σημαντικότερα αντιπλημμυρικά έργα υπερτοπικού χαρακτήρα που εντοπίστηκαν μέσα από το Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας, τα οποία θα προωθηθούν άμεσα για υλοποίηση και θα διερευνηθούν οι τρόποι χρηματοδότησής τους από το κεντρικό κράτος.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι το κεντρικό κράτος παρείχε οικονομική και τεχνική υποστήριξη μέσω των Επαρχιακών Διοικήσεων, του Τμήματος Δημοσίων Έργων και ΤΑΥ σε Αντιπλημμυρικά έργα υπερτοπικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα τα Αντιπλημμυρικά της Περιοχής Καμαρών.

Παράλληλα τονίζεται ότι η αντιπλημμυρική προστασία των πολιτών και περιουσιών τους αποτελούσε ανέκαθεν αρμοδιότητα του εκάστοτε Δήμου και Κοινότητας με βάση τους περί Δήμων και Κοινοτήτων Νόμους. Η τακτική που ακολουθείται σε άλλες χώρες, προσθέτει το ΤΑΥ, είναι ότι η αντιπλημμυρική προστασία και διαχείριση των όμβριων υδάτων γίνεται σε επίπεδο λεκάνης απορροής από τις Τοπικές Αρχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΤΩΡΑ: Αθώοι από το εκ πρώτης όψεως Σήφης και Σπύρος για την δολοφονία Ανδρονίκου-«Καμία μαρτυρία για οργάνωση»
Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της παράνομης δίωξης Σενέρ Λεβέντ από τη Βουλή
Σε δίκη βαρυποινίτης, επιχειρηματίες και δεσμοφύλακας, ελεύθεροι υπό όρους-Δεν εξασφάλισαν μαρτυρία για ναρκωτικά και προστασία
Τα κόμματα για τη συμπλήρωση 14 ετών από τη φονική έκρηξη στο Μαρί
N. Xριστοδουλίδης για Μαρί: Απευθύνω δημόσια συγγνώμη, υπόσχεση για μη επανάληψη τέτοιων λαθών και παραλήψεων
Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 31χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του στον Άγιο Δομέτιο
Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Δεκατέσσερα χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί-Η Κύπρος τιμά τη μνήμη των 13 θυμάτων
Ηχηρό μήνυμα Σενέρ Λεβέντ-«Δεν θα παραδοθώ στον φασισμό και τον κατακτητή, η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη»
Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση