Περίπου 30 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιούπολη του Σιατλ
18:13 - 06 Μαΐου 2025

Περίπου 30 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ , αφού έκαναν κατάληψη σε ένα κτίριο της πανεπιστημιούπολης έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε μία φιλοπαλαιστινιακή φοιτητική οργάνωση, έγινε γνωστό από το ίδρυμα.
Αυτή η ομάδα, που ονομάζεται Students United for Palestinian Equality and Return (SUPER), κάλεσε το πανεπιστήμιο να διακόψει τις σχέσεις του με την Boeing, κατηγορώντας την κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών ότι φτιάχνει όπλα που χρησιμοποιούνται στη Γάζα.
WATCH: Police in riot gear arrive on the University of Washington campus during pro-Palestinian protests. Dumpsters overturned by protesters were set on fire and later extinguished by the Seattle Fire Department. #news #protest #uw #kiro7 #fire #palestine #police pic.twitter.com/ssZizHgrdH
— KIRO 7 (@KIRO7Seattle) May 6, 2025
Το κτίριο, που ανήκει στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και το κατέλαβαν χθες, είχε λάβει μια χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων εκ μέρους της Boeing, της οποίας η πολιτεία της Ουάσιγκτον αποτελεί το ιστορικό προπύργιο, σύμφωνα με τον ιστότοπο του πανεπιστημίου.
Οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν «δημιούργησαν ένα επικίνδυνο περιβάλλον εντός και περιμετρικά του κτιρίου», ανέφερε το πανεπιστήμιο στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε. «Αυτά τα άτομα που είχαν στην πλειονότητά τους καλυμμένα τα πρόσωπά τους απέκλεισαν την πρόσβαση σε δύο δρόμους κοντά στο κτίριο, έκλεισαν τις εισόδους και τις εξόδους και έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων σε έναν γειτονικό δρόμο», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Antifa & Pro-Palestine Activists in Seattle,WA took over parts of University of Washington last night setting things on fire starting riot all to protest against Israel 💯🔥 This looks a lot like Summer of Love 2.0 💯🔥 Why did the police retreat like that? It is Unreal 💯🔥… pic.twitter.com/cad9qGUQB5
— Jess Americaz Chicanó 😎❤️🔥✊🏾🇺🇸❤️🔥🌹🔥❤️🔥 (@Jess3CAgrl4Life) May 6, 2025
Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου εκκένωσαν το κτίριο γύρω στις 23.00 τοπική ώρα (09.00 ώρα Κύπρου σήμερα).
Οι άνθρωποι που συνελήφθησαν θεωρούνται ύποπτοι για εισβολή, καταστροφή περιουσίας, ανυπακοή και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διευκρινίζει το πανεπιστήμιο.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το ανώτατο ίδρυμα καταδικάζει αυτήν την «παράνομη κατάληψη» ενός κτιρίου, όπως και το «αντισημιτικό» ανακοινωθέν που εξέδωσε μία φοιτητική οργάνωση, χωρίς να διευκρινίσει ποια ακριβώς.
«Το πανεπιστήμιο δεν θα εκφοβιστεί από αυτού του είδους την επίθεση και την καταστροφική συμπεριφορά και θα συνεχίσει να αντιτίθεται στον αντισημιτισμό σε όλες τις μορφές του», τονίζεται.
Πηγή: Πρώτο Θέμα
