Έδειξαν τους κατασκευαστές ως υπεύθυνους για ΤΑΚΑΤΑ-Απάντησε για συνάτηση με Όξινο ο Νικολαΐδης

Μετά την κατάθεση του νυν διευθυντή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Γιώργου Λουκά, σειρά πήραν τέσσερα πρόσωπα που βρίσκονταν στην ηγετική πυραμίδα του Τμήματος τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία κατέθεσαν σήμερα, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των ελαττωματικών αερόσακων ΤΑΚΑΤΑ.

Πρόκειται για τρεις πρώην διευθυντές, Γιάννη Νικολαΐδη, Πέτρο Ξενοφώντος και Σωτήρη Κωλέττα, ως επίσης και την πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια, Έλενα Πίπη Χατζηκώστα.

Άπαντες, βρέθηκαν στο πηδάλιο του ΤΟΜ τα προηγούμενα χρόνια και κλήθηκαν να διαχειριστούν διάφορες καταστάσεις. Πρώτος κατέθεσε ο Σωτήρης Κωλέττας, που διετέλεσε διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, από το 2006 μέχρι το 2019, ενώ προηγουμένως ήταν αναπληρωτής διευθυντής.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Μιχαλάκης Χριστοδούλου, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής συνέλεξαν αρκετό μαρτυρικό υλικό και ρώτησε τον κ. Κωλέττα όταν υπηρετούσε υπήρχαν οι περί έγκρισης τύπου Νόμοι, που καταργήθηκαν το 2005 με το νέο Νόμο. «Έχουμε μαρτυρία ότι μέχρι το 2005, όταν ήταν καινούργια τα οχήματα ή μεταχειρισμένα, απαιτείτο μόνο εκτελώνιση, ρωτώντας αν αυτό είναι αλήθεια, με τον μάρτυρα να απαντά «όχι». Όπως ανέφερε ο κ. Κωλέττας, δεν μπήκε κανένα όχημα στη χώρα χωρίς έλεγχο.

Υπέδειξε ότι τότε υπήρχαν δώδεκα άτομα που διενεργούσαν τους ελέγχους και άλλους περίπου είκοσι βοηθούς τεχνικούς.

Πρόεδρος: Εννοείται μέχρι το 2002 όλα τα οχήματα περνούσαν από τεχνικό έλεγχο;

Μάρτυρας: Όλα ανεξαιρέτως.

Ακολούθως, ο κ. Κωλέττας κλήθηκε να σχολιάσει τι συνέβαινε μετά την είσοδο στην Ε.Ε. και παρέθεσε μία σειρά από έγγραφα που χρειάζονταν, επαναλαμβάνοντας πως «γινόταν έλεγχος σε όλα τα οχήματα ανεξαιρέτως».

Σε ότι αφορά στο θέμα των ανακλήσεων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι συμπερασματικά από όσα άκουσαν μέχρι σήμερα, είναι πως την ευθύνη είχαν οι κατασκευάστριες εταιρείες, με τον κ. Κωλέττα να απαντά ότι «καμιά Κυβερνητική Υπηρεσία ανά το παγκόσμιο, δεν μπορεί να αποφασίσει για οποιαδήποτε τεχνική ανάκληση οχήματος. Είναι η κατασκευάστρια εταιρεία που αποφασίζει τις ανακλήσεις και οι οποίες γίνονται από τις επίσημες αντιπροσωπείες τους σε κάθε χώρα. Οι αντιπρόσωποι απευθύνονται στο κράτος για να γίνει η ανάκληση».

Είπε επίσης ότι, «οι ανακλήσεις κάποτε κρατούνταν μυστικές για τους καταναλωτές, από τις εταιρείες και έδωσε ως παράδειγμα την εταιρεία ΤΟΥΟΤΑ, που ανακάλεσε οχήματα LEXUS στην Αμερική, ωστόσο το έκανε με μελετημένη μέθοδο που κέρδισε αντί να χάσει πελάτες».

Ο κ. Χριστοδούλου ρώτησε τον μάρτυρα αν υπήρχε ανάμιξη του Τμήματος στις ανακλήσεις, με τον κ. Κωλέττα να απαντά ότι η ανάμιξή τους παρέμενε μόνο όταν ενημερώνονταν και ζητούσαν οι αντιπρόσωποι ή οι διανομείς στοιχεία.

Πρόεδρος: Το 2017 έγινε επί των ημερών σας επιστολή. Ποιων τις απόψεις ακούσατε για να το ρυθμίσετε;

Μάρτυρας: Τις απόψεις των εκπροσώπων των κατασκευαστών.

Πρόεδρος: Άρα σε συνεννόηση με τους αντιπροσώπους.

Μάρτυρας: Πήραμε τις απόψεις τους.

Πρόεδρος: Σε εκείνη την επιστολή υπήρξε συμμόρφωση από τους αντιπροσώπους

Μάρτυρας: Σε κάποιο βαθμό ναι και σε κάποιο άλλο βαθμό όχι. Κάποτε συμπλήρωναν και κάποτε δεν συμπλήρωναν τα έντυπα, ενώ στη συνέχεια απλά ενημέρωναν το Τμήμα.

Ο Πρόεδρος της Ερευνητικής ρώτησε εάν η ανάμιξη του ΤΟΜ ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα, με τον μάρτυρα να απαντά «ναι, διότι δεν γνωρίζαμε το εύρος της ανάκλησης, αλλά και γιατί γίνεται. Έχει σημασία γιατί γίνεται η ανάκληση. Έχει σημασία εάν το αντικείμενο της ανάκλησης ήταν η οδική ασφάλεια».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης, ο Πρόεδρος της Ερευνητικής ρώτησε τον μάρτυρα εάν είχαν αντίληψη του λόγου που γίνονταν οι ανακλήσεις, με τον κ. Κωλέττα να απαντά ότι «εάν μας ενημέρωναν για τους λόγους που γινόταν η ανάκληση, ναι, αν δεν μας ενημέρωναν, όχι».

Είπε ακόμα ότι, «θυμάμαι περίπτωση που η Mercedes έκανε ανάκληση για μια ροδέλα, που πιθανόν να ελλόχευε ένα κίνδυνο στα ηλεκτρολογικά του οχήματος. Ήταν τρία λεπτά δουλειά. Μια φορά τα οχήματα της ΤΟΥΟΤΑ, ενώ ήταν σταματημένα με τη μηχανή ξεκινημένη προχωρούσαν, ήταν θέμα ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας».

«Δεν θυμάμαι» απάντησε για το τροχαίο του 2017

Κλήθηκε επίσης  να απαντήσει πότε ενημερώθηκαν στην Κύπρο για την επικινδυνότητα των αερόσακων, με τον μάρτυρα να απαντά ότι «ενημερωνόμασταν όταν λαμβάναμε ενημέρωση από τους αντιπροσώπους.  Ήταν μια επιμέρους ανάκληση μιας σειράς αερόσακων. Μέχρι το 2018, η Volkswagen τοποθετούσε στα προϊόντα της αερόσακους ΤΑΚΑΤΑ.

Πρόεδρος: Το 2017 έγινε ένα σοβαρότατο ατύχημα και τραυματίστηκε ο νεαρός Αλέξανδρος Λούγκος. Το πληροφορηθήκατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Εξετάστηκε από την Αστυνομία, έγινε έρευνα και έκθεση από την Ηλεκτρομηχανολογική. Το καταλάβατε;

Μάρτυρας: Απ’ όσο θυμάμαι όχι.

Πρόεδρος: Ο μάρτυρας της Αστυνομίας είχε αλληλογραφία με το Τμήμα σας. Πώς δεν το έχετε υπόψιν σας.

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι είπα, όχι ότι δεν έγινε ενημέρωση.

Ο κ. Κωλέττας κλήθηκε ότι να απαντήσει για τον Κανονισμό που έγινε το 2018 από την Ε.Ε. για να εισαχθεί ένα πλαίσιο ασφάλειας οδηγών και επιβατών. Εφαρμόστηκε το 2020. Σε αυτό το διάστημα έγιναν οποιεσδήποτε ενέργειες για σκοπούς εφαρμογής στην πράξη ορθών διατάξεων του Κανονισμού, με τον μάρτυρα να απαντά ότι «ο Κανονισμός έχει άμεση ισχύ, άρα θα εφαρμοζόταν. Ο Κανονισμός αφορά τα οχήματα που τίθενται για πρώτη φορά σε κυκλοφορία, όχι τα μεταχειρισμένα».

Τότε ο Πρόεδρος της Ερευνητικής είπε ότι ρυθμίζει και τα δύο, με τον μάρτυρα να απαντά ότι «εκφράζω τις αμφιβολίες μου».

Από την πλευρά του, το μέλος της Επιτροπής, Μιχάλης Βορκάς διερωτήθηκε εάν διατηρούσαν μητρώο για ανακλήσεις, απαντώντας πως μητρώο όχι, αλλά υπήρχαν οι φακέλοι του Τμήματος. Όπως ανέφερε, από το 2008 δίδονταν τα στοιχεία εγγραφών καινούργιων και μεταχειρισμένων οχημάτων από το ΤΟΜ, έναντι αντικαταβολής.

Σε ότι αφορά στις αλλαγές των διευθύνσεων από τους ιδιοκτήτες, που ειπώθηκε σε προηγούμενη μαρτυρία, είπε πως, «εάν άλλαζαν τηλέφωνο και δεν μας ενημέρωναν, δεν τους βρίσκαμε».

Εξάλλου, δεν τηρούσαν ούτε μητρώο ατυχημάτων από ελαττωματικά εξαρτήματα, διότι, όπως εξήγησε, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν ενημέρωναν για όλα τα τροχαία.

Ο κ. Βορκάς ρώτησε εξάλλου εάν προχώρησαν σε οποιαδήποτε καταγγελία ή παρατήρηση σε διανομέα για καθυστέρηση ανάκλησης, με τον μάρτυρα να απαντά ότι ο ίδιος δεν το έπραξε.

Βορκάς: Το 2014 και 2015 έχουμε μαρτυρίες ότι δύο πολίτες σας απέστειλαν επιστολές. Τι κάνατε; ΤΟ 2017 είχαμε ένα τροχαίο με ένα παιδί. Εσείς τι κάνατε;

Μάρτυρας: Ανά το παγκόσμιο έχει 120 εκατομμύρια με ΤΑΚΑΤΑ. Μέχρι σήμερα έγιναν μερικά εκατομμύρια. Ούτε σήμερα υπάρχει καθολική μεταχείριση.

Η κατάθεση του κ. Πέτρου Ξενοφώντος

Ακολούθως κατέθεσε ο κ. Πέτρος Ξενοφώντος, που υπηρέτησε σε διάφορες περιόδους αναπληρωτής διευθυντής του ΤΟΜ.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ξενοφώντος ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο που υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής, συνέπεσε με την περίοδο του κορωνοϊού.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Επιτροπής, ο μάρτυρας ανέφερε ότι από το 2008 που υπηρέτησε στο ΤΟΜ, εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείτο για την έγκριση τύπου οχημάτων, ενώ τόνισε ότι από το Νόμο του 2005, όσα μεταχειρισμένα οχήματα έφθαναν στην Κύπρο, έπρεπε να ελεγχθούν για να εισαχθούν στην αγορά.

Όπως και ο διευθυντής του ΤΟΜ, Γιώργος Λουκά, έτσι και ο κ. Ξενοφώντος επικαλέστηκε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι την ευθύνη είχε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Σε ότι αφορά στις ανακλήσεις των οχημάτων, απεθύνονταν οι κατασκευαστές στους διανομείς, ενώ σε σχέση με τον Κανονισμό του 2018, δεν υπηρετούσε στο ΤΟΜ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής ρώτησε τον μάρτυρα εάν άκουσε ποτέ να μιλούν για αερόσακους ΤΑΚΑΤΑ, με τον μάρτυρα να απαντά «όχι», με τον Πρόεδρο της Επιτροπής να αναφέρει «τι να ρωτήσω όταν ο άνθρωπος που για δώδεκα χρόνια ήταν στο ΤΟΜ, δεν άκουσε για ΤΑΚΑΤΑ, τι να ρωτήσουμε».

Υποστηρίζει πως δεν ήταν στη συνάντηση με τον Γιάννο Όξινο ο Γιάννης Νικολαΐδης

Τρίτος κατά σειρά μάρτυρας που κατάθεσε, ήταν ο πρώην διευθυντής του ΤΟΜ, Γιάννης Νικολαΐδης, που υπηρέτησε ως αναπληρωτής διευθυντής του ΤΟΜ, διευθυντής του ΤΟΜ και αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών.

Ο κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε στον περί έγκρισης τύπου οχημάτων, αλλά και στον τρόπο που εγγράφεται ένα καινούργιο και ένα μεταχειρισμένο όχημα, από την Ε.Ε. και τις διαφορές για την αγορά από τρίτες χώρες. Τότε δημιουργήθηκε, όπως εξήγησε, ότι δημιουργήθηκε το SVA.

Όπως είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, «ο Γενικός Διευθυντής ήταν υπεύθυνος για την έγκριση τύπου μέχρι το 2009. Υπήρχε μια ανασφάλεια για το ποιος υπέγραφε και έπρεπε να αποστέλλονται στον Γενικό Διευθυντή. Έτσι μεταφέρθηκε η ιδιότητα στον διευθυντή του ΤΟΜ».

Ανέφερε ότι στόχος του όταν ανέλαβε αναπληρωτής διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, ήταν να δημιουργηθεί θέση για διεύθυνση τεχνικής οχημάτων. «Αρχικά η σκέψη ήταν να δημιουργηθεί ξεχωριστά από το ΤΟΜ η διεύθυνση. Είπαμε ως ΤΟΜ να σχηματίσουμε ένα ξεχωριστό τμήμα. Θα είχε την εξιδεικευμένη έγνοια για να υλοποιήσει αυτές τις διαδικασίες, ενώ ζήτησε παράλληλα ενίσχυση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών». Όπως είπε, κατέληξε μετά την φυγή των συναδέλφων του έμειναν δύο άτομα προσωπικό.

Ο κ. Νικολαΐδης ρωτήθηκε εάν όλα τα οχήματα περνούσαν από τεχνικό έλεγχο πριν μπουν στην Κύπρο, αναφέροντας ότι «όλα τα καινούργια εγγράφονται μέσω του αντιπροσώπου. Σε ότι αφορά στα μεταχειρισμένα, εξετάζονταν όλα, με εξαίρεση την περίοδο του κορωνοϊού, που ακολουθείτο μια διαφορετική διαδικασία. Έπρεπε όλα να παρουσιαστούν στο ΤΟΜ για να ελεγχθούν».

Σημείωσε ακόμα ότι γίνονται διαφορετικοί έλεγχοι για χτυπημένα οχήματα και άλλοι έλεγχοι για οχήματα από τρίτες χώρες.

Πρόεδρος: Συγγνώμη κ. Νικολαΐδη, δεν αντιλήφθηκα ότι όταν λέμε γινόταν έλεγχος, γινόταν έλεγχος των εντύπων.

Νικολαΐδης: Εάν έχει θέμα τα ελαστικά, τα παρακολουθεί το πρόσωπο που διενεργεί τον έλεγχο.

Αφού ανέγνωσε όλα τα έγγραφα που χρειάζονται για να περάσει τον έλεγχο, ο Πρόεδρος της Ερευνητικής ζήτησε διευκρίνιση επί του τι σημαίνει τεχνικός έλεγχος για όλους και κατά πόσον ο τεχνικός έλεγχος σημαίνει έλεγχο των εγγράφων που συνοδεύουν ένα όχημα.

Ο κ. Νικολαΐδης είπε πως από το 2004 που δημιουργήθηκαν τα ΜΟΤ και τα SVA, «ο τεχνικός βλέπει όλα τα χαρτιά και το όχημα που έχει ενώπιόν του, αλλά δεν τα εξετάζει. Διασταυρώνουν τον αριθμό πλαισίου και τον αριθμό εγγραφής».

Απαντώντας σε σχέση με τον Κανονισμό 858 του 2018, της Ε.Ε. είπε ότι ήταν η εξέλιξη πολλών νομοθετημάτων. Ενσωμάτωσε την μέχρι τότε νομοθεσία της Ε.Ε. και πρόσθεσε την υποχρέωση για την Αρχή επιτήρησης της αγοράς. Έδωσε παράλληλα διευκρινίσεις για τον ευρωπαϊκό κανονισμό και τα εφαρμοστικά μέτρα.

Σε ότι αφορά στις ανακλήσεις, υπέδειξε πως δεν ήταν ρυθμισμένο στην Κύπρο και εναρμονίστηκε από το 2002. «Πάντοτε ήταν ευθύνη του κατασκευαστή οι ανακλήσεις».

Παράλληλα, είπε ότι θέλει να διευκρινίσει κάτι που λέχθηκε, ότι ήταν σε συνάντηση με τον πατέρα του Κυριάκου Όξινου, λέγοντας ότι δεν ήταν στην εν λόγω συνάντηση, αλλά εκείνη τη μέρα βρισκόταν στην Λεμεσό. «Στην αρχή άρχισα να αμφισβητώ τον ίδιο μου τον εαυτό. Είδα την ατζέντα μου και στη συνέχεια επικοινώνησα με την γραμματέα του υπουργού και μου το επιβεβαίωσε. Στη συνάντηση ήταν λειτουργός του Υπουργείου».

Τελευταία κατέθεσε η κ. Ελένη Πίπη Χατζηκώστα, που ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, η οποία ετοίμασε γραπτή δήλωση, στην οποία ανέφερε ότι εκτελούσε τα καθηκοντά της μεταξύ 2022 και 2024.

Όπως υπέδειξε μεταξύ άλλων, εκτελούσε καθήκοντα και στον τομέα της πέραν των καθηκόντων της ως αναπληρώτρια διευθύντρια, ενώ αναφέρθηκε στην υποστελέχωση που υπήρχε στο Τμήμα.

Κατά τη θητεία της είχε να αντιμετωπίσει δύο μεγάλα σχέδια. Το πρώτο ήταν η ηλεκτροκίνηση και το δεύτερο το νέο ηλεκτρονικό αρχείο του Τμήματος, που θα εκσυγχρονίσει και θα ψηφιοποιήσει τα αρχεία του ΤΟΜ.

Η κ. Πίπη υιοθέτησε τα όσα ανέφερε στην κατάθεσή του ο νυν διευθυντής του Τμήματος, Γιώργος Λουκά, τονίζοντας ειδικότερα για τον Κανονισμό 858 ότι «εκτιμώ ότι εφαρμοζόταν και ελέγχονταν συγκεκριμένα έγγραφα. Επιβαλλόταν η διαδικασία SVA. Κατά την θητεία της ετοιμάστηκε σχετικό Νομοσχέδιο που εκκρεμεί ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας.

Σε ότι αφορά στις ανακλήσεις, όταν ανέλαβε ενημερώθηκε πως βρισκόταν διαδικασία σε εξέλιξη και πως δεν παρουσιάζονταν για ανάκληση οι ιδιοκτήτες. «Αποφασίστηκε να μην εκδίδονται ΜΟΤ για να εξωθούνται οι πολίτες να παρουσιαστούν για την ανάκληση. Επίσης, ζητήθηκαν στοιχεία από τους αντιπροσώπους των κατασκευαστών. Στις 11/9/22 στείλαμε δεύτερο μήνυμα σε όσους εισαγωγείς δεν ανταποκρίθηκαν. Ο συντονιστής το απέστειλε και μέχρι τις 14/10/22 δεν υπήρξε αντίδραση, άρα ενημερώθηκε με ηλεκτρονικό μήνυμα ο ΣΕΜΗΟ».

Το Τμήμα προχώρησε σε δύο ενέργειες. Στο εμπόδιο να γίνεται ΜΟΤ, αλλά και σε ενημέρωση με μήνυμα στον ιδιοκτήτη, όπου τον ενημέρωνε ότι υπόκειτο σε ανάκληση, σύμφωνα με την κ. Πίπη.

Ακολούθως, συνέχισε, στις 3/2/23 εξέδωσαν κατευθυντήριες οδηγίες εάν διαπιστωνόταν ότι εκκρεμούσε ανάκληση δεν θα προχωρούσαν σε έκδοση άδειας. «Στις 3/8/23 αναρτήσαμε ανακοίνωση και banner στην ιστοσελίδα για το RAPEX. Στις 12/9/23 έγινε συνάντηση με τους αντιπροσώπους με θέμα τις ανακλήσεις. Η εν λόγω συνάντηση δεν κατέληξε κάπου. Συχνά το τμήμα απευθυνόταν στους διανομείς τότε».

Σε άλλη ημερομηνία, δόθηκε τηλέφωνο επικοινωνίας για ενημέρωση για τις ανακλήσεις και ποια διαδικασία θα έπρεπε να ακολουθούν οι πολίτες. «Τον Δεκέμβριο του 2023, συνάδελφος μετακινήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία για να επικοινωνεί με τους διανομείς και γινόταν εξαμηνιαία πρόοδος των ανακλήσεων».

Ο Πρόεδρος της Ερευνητικής ρώτησε την κ. Πίπη, λαμβανομένου υπόψιν ότι η ευθύνη για τις ανακλήσεις ήταν στις κατασκευάστριες, όταν έλαβαν καταγγελίες από πολίτες για τις ανακλήσεις, τελείωνε το έργο σσας, με τη μάρτυρα να απαντά ότι το 2015-16 δεν είχε καμία επαφή με το θέμα, στον τομέα που εργαζόταν.

Πρόεδρος: Πότε συνειδητοποίησε το ΤΟΜ τον κίνδυνο με τους ΤΑΚΑΤΑ.

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να μιλήσω για το Τμήμα. Προσωπικά τους ΤΑΚΑΤΑ το άκουσα, δυστυχώς, μετά το θάνατο του Κυριάκου Όξινου.

Πρόεδρος: Εργαζόσασταν στο Τμήμα για χρόνια

Μάρτυρας: Μπορεί να άκουγα στους διαδρόμους, αλλά δεν συμμετείχα.

Πρόεδρος: Γι’ αυτό θέλω την προσωπική σας απάντηση. Υπήρχε αντίληψη από τις ηγεσίες.

Μάρτυρας: Εκτιμώ πως ναι.

Πρόεδρος: Αν υπήρχε αντίληψη κινδύνου με αυτό το πρόβλημα που σημειώθηκε παγκόσμια, δεν θα δίνατε προτεραιότητα για ασφάλεια του κοινού με μια καμπάνια ενημέρωσης.

Μάρτυρας: Ίσως να έπρεπε να γίνει μια καμπάνια. Έχουμε 18 νομοθεσίες υπό τον έλεγχο του ΤΟΜ. Δεν υπάρχει νομοθεσία που να έχει μεγαλύτερο βαθμό από κάποια άλλη νομοθεσία.

Ακολούθως, το μέλος της Επιτροπής, Θεοδόσης Χατζημιχαήλ, ρώτησε την μάρτυρα πότε ήταν η πρώτη επαφή για το θέμα, με τη μάρτυρα να απαντά ότι τον Οκτώβριο του 2023 άρχισε να ζητά ενημέρωση ο κ. Βαφεάδης.

Ο κ. Βορκάς ρώτησε εάν γινόταν μητρώο, το οποίο άρχισε να σχηματίζεται το 2023, όταν αποσπάστηκε από άλλο τμήμα.

Παρόντες στην αίθουσα ήταν τόσο η μητέρα του Κυριάκου Όξινου, Μαρία Λούη, όσο και ο πατέρας της Στυλιανής Γιωργαλλή, Γιάννος Γιωργαλλης.

Σημειώνεται ότι στις επόμενες συνεδρίες που θα καθοριστούν θα κληθούν οι Γενικοί Διευθυντές του Υπουργείο Μεταφορών, αλλά και η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

*Το κείμενο ανανεώνεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Mε αναπηρία το 17χρονο κορίτσι που βίασε ο 32χρονοςv στην Πάτρα-Θα απολογηθεί την Πέμπτη
Στο κελί 33χρονος που μετέφερε 33 μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο
Νέα απάτη με παραπλανητικά QR Codes σε χώρους στάθμευσης-Πώς δρουν οι επιτήδειοι (pics)
Παραμένουν οι διαφωνίες για την αύξηση των μελών της ΡΑΕΚ-«Δεν υπήρξε μελέτη και διαβούλευση»
Απασφάλισε εκ νέου ο Ευσταθίου με καταγγελίες-«Εν θα μου πει εμένα ο Σιζόπουλος αν είμαι ΕΔΕΚίτης»
Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων ΙΣΟΤΗΤΑΣ: Αγώνας για αντιμετώπιση υποστελέχωσης
Ελπίζει σε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν στο Κυπριακό ο Πρόεδρος-«Έχουμε το κλειδί, τη στρατηγική και τον τρόπο»
Απέτυχε να εκλεγεί Καγκελάριος ο Μερτς-Μεγάλη ήττα στην πρώτη ψηφοφορία της γερμανικής βουλής
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Αλκατράζ, η θρυλική φυλακή που... λύγισε τον Καπόνε-Μπορεί όντως να την ξανανοίξει ο Τραμπ;