Σύλληψη πέντε ανδρών στη Βρετανία με υποψία ότι απεργάζονταν «τρομοκρατική ενέργεια»

Πέντε άνδρες, από τους οποίους τουλάχιστον τέσσερις έχουν ιρανική υπηκοότητα, συνελήφθησαν χθες Σάββατο στη Βρετανία καθώς τους βαραίνουν «υποψίες» ότι ετοιμάζονταν να διαπράξουν «τρομοκρατική ενέργεια», ανακοίνωσε σήμερα η λονδρέζικη μητροπολιτική αστυνομία (Met).

Οι συλλήψεις έγιναν στις περιοχές του Λονδίνου, του Μάντσεστερ (κεντρικά) και του Σουίντον, δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου συνεχίζουν να γίνονται έρευνες, εξήγησε η αστυνομία στην ανακοίνωση Τύπου την οποία έδωσε στη δημοσιότητα.

«Η έρευνα αφορά φερόμενη συνωμοσία με στόχο συγκεκριμένη τοποθεσία. Αστυνομικοί ήλθαν σε επαφή με τον χώρο αυτόν για να ενημερώσουν και να προσφέρουν τις συμβουλές και την υποστήριξη που απαιτούνται, αλλά για επιχειρησιακούς λόγους δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή», αναφέρει το κείμενο.

Πάντα σύμφωνα με τη Met, οι τέσσερις Ιρανοί είναι μεταξύ 29 και 46 ετών. Η εθνικότητα του πέμπτου άνδρα ο οποίος συνελήφθη τελεί υπό εξακρίβωση.

«Πρόκειται για έρευνα που εκτυλίσσεται με ταχύτητα», ανέφερε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας της Met, ο Ντόμινικ Μέρφι, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

«Η έρευνα δεν βρίσκεται ακόμη παρά στα αρχικά της στάδια και εξετάζουμε διάφορα ενδεχόμενα, ώστε να εξακριβωθούν τα οποιαδήποτε πιθανά κίνητρα και το αν η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να εγείρει περαιτέρω κίνδυνο για τους πολίτες», πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει την Τουρκία στο ΣΑ η Λευκωσία για σφετερισμό-«Αδιανόητο ο δράστης να επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θύμα»
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Αποφυλακίστηκε ο Λευκορώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Σεργκέι Τιχανόφσκι
Αποκαλύψεις Ισραηλινού ΥΠΕΞ για σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό-«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν στην Κύπρο»
Με την ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή έκλεισε η δεύτερη μέρα Συνεδρίου του ΑΚΕΛ
Χούθι: Θα χτυπήσουμε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο κατά του Ιράν
Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα ομάδα αίματος σε γυναίκα από τη Γουαδελούπη
Αγνοείται κολυμβητής στην παραλία του Παντελεήμονα στην Πιερία
Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική αιμορραγία πεντάχρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι στη Λάρισα
«Αλλάξτε τους κωδικούς σας τώρα!» λένε οι ειδικοί μετά τη διαρροή σε πλατφόρμες, όπως Apple, Facebook και Google