ΒΙΝΤΕΟ: Θερμές εργασίες προκάλεσαν πυρκαγιά στη Λάρνακα-Προστατεύτηκε κατοικία
14:05 - 30 Μαΐου 2025

Πυρκαγιά ξέσπασε στην κοινότητα Αγγλισίδων στη Λάρνακα, το μεσημέρι της Παρασκευής, θέτοντας σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία πρόλαβε τα χειρότερα και προστάτευσε μεμονωμένη κατοικία. Από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, εκτιμάται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από θερμές εργασίες στα όρια του αυτοκινητόδρομου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά παρά την κοινότητα Αγγλισίδων και παρά τον αυτοκινητόδρομο από Κοφίνου προς Λάρνακα και ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ και πυροσβεστικοί σταθμοί με πέντε στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.
Ο κ. Κεττής σημείωσε πως για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν και δέκα αντλιοφόρα οχήματα του Τμήματος Δασών, με 45 άτομα προσωπικό και τέσσερις κινητές μονάδες πυρόσβεσης. Υποστήριξε επίσης και προωθητής γαιών.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σημείωσε πως η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη και κατέκαυσε έκταση περίπου δύο εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχέραιναν οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και υπέδειξε πως κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προστατεύθηκε μεμονωμένη κατοικία.
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν για τελικές κατασβέσεις και πλήρη οριοθέτηση. Ο κ. Κεττής σημείωσε πως η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από θερμές εργασίες (χρήση εργαλείων) στα όρια του αυτοκινητόδρομου.
Την υπόθεση διερεύνησης ανέλαβε η Αστυνομία.