ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 20 πλήγματα του Ισραήλ στη Συρία-Ένας άμαχος νεκρός

Πολίτης σκοτώθηκε στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που έβαλαν στο στόχαστρο στρατιωτικές υποδομές τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στη Συρία, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Ένας πολίτης σκοτώθηκε σε πλήγματα της ισραηλινής αεροπορίας στα περίχωρα της Χαράστας, κοντά στη Δαμασκό», ανέφερε το SANA.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί ακολουθούν τις πολύνεκρες συγκρούσεις θρησκευτικού χαρακτήρα κοντά στη συριακή πρωτεύουσα και στο νότιο τμήμα της χώρας, με την οποία γειτονεύει το Ισραήλ, ανάμεσα σε μαχητές προσκείμενους στη de facto κυβέρνηση και μέλη της μειονότητας των Δρούζων, τους οποίους λέει πως θα υπερασπιστεί η ισραηλινή κυβέρνηση.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως εξαπολύθηκαν πάνω από 20 ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε διάφορους τομείς της Συρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο.

«Πάνω από 20 ισραηλινοί βομβαρδισμοί στοχοποίησαν αποθήκες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ντεράα, κοντά στη Δαμασκό, καθώς και στις επαρχίες Χάμα και Λαττάκεια», ανέφερε η οργάνωση αυτή, που έχει έδρα τη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα. Επρόκειτο για «τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς από την αρχή της χρονιάς», πρόσθεσε η ΜΚΟ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ότι έπληξαν στρατιωτικές υποδομές της νέας εξουσίας στη γειτονική Συρία.

Σε ανακοίνωσή τους, απαρίθμησαν πως έβαλαν στο στόχαστρο «στρατιωτική υποδομή, αντιαεροπορικά πυροβόλα και υποδομές πυραύλων εδάφους-αέρος στη Συρία», χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. «Ο στρατός θα συνεχίσει να δρα εάν είναι απαραίτητο για να υπερασπιστεί τους ισραηλινούς πολίτες», πρόσθεσαν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλιμακώνεται η ένταση στη Συρία μετά από ισραηλινή επιδρομή κοντά στο προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό

Δειτε Επισης

Ο Ζελένσκι αποκάλυψε τι είπε με τον Τραμπ στο Βατικανό-Τι σηματοδοτεί η στροφή στις σχέσεις τους
Δεν βρέθηκε πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του Πάπα-Νέες συναντήσεις τη Δευτέρα
Σφοδρή επίθεση Μόσχας στον Ζελένσκι-«Τρομοκράτης διεθνούς εμβέλειας, δεν σέβεται ούτε τον παππού του»
Προειδοποιήσεις Ζελένσκι για την επίσκεψη ηγετών στη Μόσχα-«Δεν εγγυόμαστε ασφάλεια»
Aυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο-Ποια ευρωπαϊκή βρίσκεται στην κορυφή
Ξανά σε σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης του πρώην προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες
Μία νεκρή από την πτώση οχήματος σε πλήθος στη Γερμανία-Επτά τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 20 πλήγματα του Ισραήλ στη Συρία-Ένας άμαχος νεκρός
Κοντά στους πενήντα οι τραυματίες από επίθεση με drone στο Χάρκοβο-Σφυροκοπεί η Ρωσία
Λήξη συναγερμού για τσουνάμι στη Χιλή μετά τον σεισμό-Αίρεται η εντολή εκκένωσης