Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ η τουρκική συμμορία Daltons-Θέμα χρόνου η σύλληψη των δραστών

Να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις των μελών της τουρκικής συμμορίας Daltons που βρίσκονται στην Ελλάδα και λύνουν τις διάφορες τους, εν μέση οδό αδιαφορώντας για τη ζωή κατοίκων και περαστικών, επιχειρούν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μετά και την επίθεση σε βάρος πρακτόρων της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη.

Οι ερευνητές γνωρίζουν την ταυτότητα των δραστών και εκτιμούν πως η σύλληψή τους θα γίνει σύντομα. Πρόκειται για τη διαβόητη συμμορία που έχει έδρα την Τουρκία και εμπλέκεται σε ναρκωτικά και εκβιάσεις. Το 2023 μάλιστα έξι μέλη της οργάνωσης είχαν πέσει νεκρά κατά τη διάρκεια της ένοπλης συμπλοκής στη Λούτσα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, χθες Τετάρτη (28/5) πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν έξι άτομα, πέντε για ναρκωτικά και ένα άτομο στη Κομοτηνή για φυσίγγια. Αυτό που εξετάζεται τώρα είναι αν οι συλληφθέντες συνδέονται με τους πυροβολισμούς.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν καθώς στο ραντάρ των αστυνομικών βρίσκονται και άλλοι Τούρκοι που η δράση τους μαρτυρά ότι είναι πιθανό να συνδέονται με την οργάνωση.

Σημειώνεται πως, η επίθεση έγινε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (27/5) σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Θέρμης, κατά τη διάρκεια μυστικής επιχείρησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Τα στελέχη της ΕΥΠ παρακολουθούσαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις άνδρες από την Τουρκία.

Λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα, το όχημα των Τούρκων σταμάτησε σε βενζινάδικο που βρίσκεται στην Επαρχιακή Οδό Νέο Ρύσιο - Βασιλικά, και ένας από τους επιβάτες φαίνεται πως βγήκε από το αυτοκίνητο και πλησίασε προς μέρος τους. Τότε τους κοίταξε, έβγαλε το όπλο πίσω από τη μέση του και με απόλυτη ψυχραιμία τους σημάδεψε και πυροβόλησε με σκοπό να τους πετύχει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε πως οι δράστες ανήκουν στην συμμορία Daltons. Πρόκειται για μία ομάδα με έντονη δράση στη γειτονική χώρα κυρίως σε ναρκωτικά και εκβιάσεις. Στην Ελλάδα η δράση τους περιορίζεται μόνο σε ναρκωτικά.

Από το σημείο συλλέχθηκαν συνολικά τρεις κάλυκες ενώ αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού έκαναν λόγο για συνολικά τέσσερις πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος που έχουν αναλάβει την υπόθεση έχουν κατασχέσει από τη πρώτη στιγμή το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου στο οποίο φαίνονται καρέ καρέ οι κινήσεις των δραστών και οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ελεύθεροι και οι πέντε δεσμοφύλακες χωρίς να κατηγορηθούν-Δεν εξασφαλίστηκε μαρτυρία που να δικαιολογεί ανανέωση κράτησης
Δεν αλλάζει το καθεστώς της Μονής Αγίας Αικατερινής-Διαβεβαιώσεις Αλ Σίσι
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 26χρονου έξω από οικία
Άνοιξαν πυρ εναντίον καφετέριας στη Λεμεσό-Ζημιές στο εσωτερικό της
Φωτιά σε φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Έκρηξη σε κατάστημα στη Λεμεσό-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκε και δεύτερο
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 60χρονου
Δύσκολη η εξαίρεση του πρωτογενούς τομέα από τον ΦΠΑ-«Υπάρχουν επιπτώσεις στις τιμές των προϊόντων»
Με πλάνο και στρατηγική για την επόμενη μέρα της ΕΔΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους Αναστασίου και Διομήδους
Καταχώρησε έφεση ο Κότας επί της απόφασης για το φόνο του Κωνσταντινίδη-Τρεις λόγους επικαλείται η υπεράσπιση