Σήμερα το δημοψήφισμα της ΟΕΛΜΕΚ για το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Η ΟΕΛΜΕΚ θέτει σήμερα, Πέμπτη, σε δημοψήφισμα ενώπιον των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης την επικαιροποιημένη πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της οργάνωσης, Δημήτρης Ταλιαδώρος η οργάνωση θα θέσει την πρόταση του Υπουργείου σε δημοψήφισμα ενώπιον των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο κ. Ταλιαδώρος είχε αναφέρει ότι το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης συζήτησε στις 9 Μαϊου την τελική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, «λόγω και του γεγονότος ότι το Υπουργείο Παιδείας υιοθέτησε ένα από τα δέκα σημεία που πρότεινε η ΟΕΛΜΕΚ, και υπό αυτές τις περιστάσεις αποφάσισε πως δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας.»

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, μετά το δημοψήφισμα θα συγκληθεί και η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων, που είναι το ανώτατο όργανο της ΟΕΛΜΕΚ, «λογικά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου». 

Ο κ. Ταλιαδώρος απηύθυνε έκκληση προς την Υπουργό Παιδείας να υπάρξει «χρόνος για συζήτηση, για διαβούλευση που πιθανόν να μην έγινε όπως θα έπρεπε». Ανέφερε, επίσης, ότι το θέμα της αξιολόγησης «αφορά άμεσα τους εκπαιδευτικούς που δεν θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση να υπάρξει μια μονομερής απόφαση για περαιτέρω προώθηση της πρόθεσης αυτής».

Δειτε Επισης

Πρόστιμο €5.000 στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Μ. Λοττίδη Έντονη παρουσία της προσφυγικής κρίσης στην Κύπρο
Άσκηση για αξιολόγηση επιπέδου ανταπόκρισης σε μεγάλο τροχαίο συμβάν
Στην τελική ευθεία οι Παγκύπριες Εξετάσεις-Τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας
Στα καλύτερα της Ευρώπης το αεροδρόμιο Λάρνακας, σύμφωνα με το ACI Europe
Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν
Ρίγη συγκίνησης... Μετά από 26 χρόνια αποφοίτησε ο πρώτος μαθητής από το Δημοτικό του Κορμακίτη
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ