Στόχος της Ολγκίν να επιτευχθούν αποτελέσματα για το Κυπριακό έως το τέλος Ιουλίου

Στόχος της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ είναι να επιτευχθούν αποτελέσματα ως το τέλος Ιουλίου, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ντουζαρίκ αναφέρθηκε στις επαφές της κ. Ολγκίν στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι θα παραμείνει στο νησί έως τις 31 Μαΐου.

Αναφερόμενος στις ξεχωριστές συναντήσεις της προσωπικής απεσταλμένης με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη το Σάββατο και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, τη Δευτέρα, ο κ. Ντουζαρίκ σημείωσε ότι η κ. Ολγκίν «δήλωσε ότι και στις δύο συναντήσεις άκουσε τις ανησυχίες των ηγετών και εξέτασε την ομάδα πρωτοβουλιών για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν από τα μέρη κατά τις τελευταίες συναντήσεις στη Γενεύη, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο». «Η Προσωπική Απεσταλμένη ανέφερε ότι στόχος είναι να συνεργαστεί με τα μέρη ώστε να επιτευχθούν αποτελέσματα ως το τέλος Ιουλίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα η κ. Ολγκίν, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο, θα συναντήσει και άλλους παράγοντες που σχετίζονται με το Κυπριακό, ενώ στη συνέχεια θα έχει επαφές με τις εγγυήτριες δυνάμεις, την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καυστικός ο Αρχιεπίσκοπος για τις αντιδράσεις υπέρ του Τυχικού-Βλέπει παρακίνηση των διαμαρτυρόμενων
ΒΙΝΤΕΟ: Σκότωσαν με χειροβομβίδα Ρώσο αξιωματικό επικεφαλής των αεροπορικών επιδρομών
Μονόωρη αποχή από τα μαθήματα σε Δημοτικό στη Λεμεσό-Διαμαρτύρονται για την απουσία κλιματιστικών
Δεκαεπτάχρονος σκότωσε πέντε ανήλικους σε πάρτι επειδή μια 14χρονη αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του
Αυτός είναι ο οδηγός για τους υποψήφιους των Παγκύπριων Εξετάσεων
Συνελήφθη στην Πάφο 41χρονος που καταζητείτο για φόνο στην Ιορδανία-Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 ετών
Δήλωσαν άπαντες άγνοια για τους ΤΑΚΑΤΑ-«Γνώριζε για την εγκύκλιο του 2017 ο ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών»
Νέος γύρος επαφών της Ολγκίν-Πέμπτη στον Τατάρ, Παρασκευή στο Προεδρικό
Σύσκεψη στα κατεχόμενα για αντιμέτρα για τις συλλήψεις για σφετερισμό
Delivery ναρκωτικών ακόμη και με ασθενοφόρο έκανε η 29χρονη ψυχίατρος που συνελήφθη