Επίσκεψη της προέδρου του ΔΗΣΥ στα μαρωνίτικα χωριά του κατεχόμενου Κορμακίτη

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου πραγματοποίησε το πρωί επίσκεψη στα μαρωνίτικα χωριά του κατεχόμενου Κορμακίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, συναντήθηκε με μέλη της μαρωνιτικής κοινότητας, εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι όπως ανέφερε αποτελούν ζωντανά σύμβολα αντίστασης και αγώνα.

Η κ. Δημητρίου στάθηκε ιδιαίτερα στην "εγκλωβισμένη μάνα",  εξαίροντας τη δύναμη, τις θυσίες και τη σιωπηλή αντοχή της, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη η πολιτεία να σταθεί έμπρακτα δίπλα σε όσους συνεχίζουν να ζουν και να δημιουργούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, διατηρώντας άσβεστη την παρουσία μας στην κατεχόμενη γη μας, προστίθεται.

Η κ. Δημητρίου είπε πως «ήρθαμε για να ακούσουμε και να μεταφέρουμε τη φωνή τους. Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε όσους επιμένουν να κρατούν ζωντανή την ελπίδα και την ταυτότητα του τόπου».

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε τη διαχρονική θέση του Παράταξης για μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο, σημειώνεται.

Έχουμε καθήκον, υπέδειξε, αναφερόμενη στη νέα υπό εξέλιξη πρωτοβουλία, να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία για μια δίκαιη βιώσιμη και συνολική λύση του Κυπριακού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει προσηλωμένος στην ανάγκη συλλογικής δράσης και στρατηγικής, με στόχο την επανένωση της Κύπρου και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

Την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ συνόδευαν στον κατεχόμενο Κορμακίτη, η Αντιπρόεδρος του κόμματος, Σάβια Ορφανίδου, η βουλευτής, Ρίτα Σούπερμαν, ο βουλευτής, Μάριος Μαυρίδης, στελέχη και συνεργάτες της.

Δειτε Επισης

Επίσκεψη της προέδρου του ΔΗΣΥ στα μαρωνίτικα χωριά του κατεχόμενου Κορμακίτη
Πάει και το ΑΚΕΛ έξω από Προεδρικό στη διαμαρτυρία για Γάζα-Απαιτεί ακύρωσης της εκδήλωσης ΥΠΑΝ και Πρεσβείας Ισραήλ
Το νομοσχέδιο για Brain Gain και τα χρέη αθλητικών σωματείων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
Την ανάγκη για βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα συζήτησαν ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας
Ν. Χριστοδουλίδης: Προσπαθούμε με κάθε δυνατό μέσο να επιτύχουμε την επανένωση της Κύπρου
«Καταγγέλλει» τον Πρόεδρο στην Ολγκίν ο Τατάρ για... καταπιεστική πολιτική-Θέτει το θέμα με συλλήψεις για σφετερισμό
Πρόεδρος για SAFE-«Ακούω πολλά, πριν γίνονται δηλώσεις είναι καλά κάποιοι να μελετούν»
Ευελπιστεί για θετική ανταπόκριση από Τατάρ για κοινή συνάντηση ο ΠτΔ-«Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε»
Κ. Λετυμπιώτης: Δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη η διεκδίκηση μιας ελεύθερης, ευρωπαϊκής Κύπρου
Διεξάγεται σήμερα η αναπληρωματική εκλογή Κοινοτάρχη Κοντεμένου