Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επισημοποίησε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επισημοποίησε χθες Παρασκευή την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας, την οποία είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία την προηγούμενη εβδομάδα.

«Το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εξωτερικών χορηγούν άδειες για την ενθάρρυνση νέων επενδύσεων στη Συρία», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χορηγεί απαλλαγή βάσει του «νόμου του Καίσαρα» για την προστασία των αμάχων στη Συρία, «η οποία θα επιτρέψει στους ξένους εταίρους μας, στους συμμάχους μας και στην περιοχή να αξιοποιήσουν περαιτέρω τις δυνατότητες (της χώρας)», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αυτός ο νόμος του 2020 προέβλεπε αυστηρές κυρώσεις σε βάρος οποιασδήποτε οντότητας ή εταιρείας που συνεργαζόταν με το καθεστώς Άσαντ, το οποίο ανατράπηκε τον Δεκέμβριο από έναν συνασπισμό ισλαμιστικών δυνάμεων.

Τα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο «μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης των ΗΠΑ να άρει όλες τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στη Συρία λόγω των καταχρήσεων που διέπραξε το καθεστώς Άσαντ», αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέπληξε τους πάντες την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώνοντας από το Ριάντ την άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Συρίας, εκφράζοντας την επιθυμία του να δώσει μια ευκαιρία στις νέες αρχές που ανέλαβαν την εξουσία στη Δαμασκό «να μεγαλουργήσουν».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Στρατιωτικά αντίποινα και εκατέρωθεν απειλές Ισραήλ και Ιράν-«Στο κόκκινο» Τεχεράνη και Τελ Αβίβ
Ανάστατοι και στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης Ισραήλ με Ιράν-Συνεδρία για θέματα ασφαλείας
Πεπεισμένος ο Τραμπ ότι θα καταφέρει να πείσει Ιράν και Ισραήλ να συνάψουν συμφωνία
Έντεκα συλλήψεις στη Λεμεσό μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταστήματα
Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» για τα φονικά πυραυλικά πλήγματα
Έρχεται Κύπρο τη Δευτέρα ο Δένδιας-Συνάντηση με Πάλμα
Νεκροί και αγνοούμενοι από κατάρρευση γέφυρας σε τουριστικό προορισμό στην Ινδία
ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ινδίας-«Ένα νέο κεφάλαιο σε μια στρατηγική συνεργασία χωρίς όρια»
Ανάλυση: Έτσι μπορεί να σβήσουν οι φλόγες της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν στη Μέση Ανατολή
Τα είπαν τελικά τηλεφωνικώς Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου-Τόνιζε την άμεση ανάγκη για αποκλιμάκωση