Διαμαρτυρία Volt για τη Γάζα και τη στάση της Κυβέρνησης-«Η ιστορία μας, δεν μας επιτρέπει να μένουμε σιωπηλοί»

Επικρίνει εκ νέου την Kυβέρνηση το VOLT, σε σχέση με την άρνηση της για την αναθεώρηση της συμφωνίας ΕΕ-Ισραήλ, ενώ παράλληλα καλεί άπαντες να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρία.

«Το Volt καλεί όλες και όλους να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία κατά της συνεχιζόμενης γενοκτονίας που διαπράττεται από το κράτος του Ισραήλ στη Γάζα, καθώς και ενάντια στην ανοιχτή ή σιωπηλή στήριξή της από κυβερνήσεις, όπως αυτή του Προέδρου Χριστοδουλίδη», αναφέρει ανακοίνωση.

Παράλληλα το Volt σημειώνει ότι, «ως Κύπριοι γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει κατοχή, προσφυγιά και εκτοπισμός. Η ιστορία μας δεν μας επιτρέπει να μένουμε σιωπηλοί μπροστά στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου».

«Σήμερα συντελείται μπροστά στα μάτια μας το μεγαλύτερο έγκλημα του 21ου αιώνα, λίγα χιλιόμετρα από τις ακτές μας. Πλέον δεν έχει σημασία ούτε η ιδεολογία ούτε τα συμφέροντα. Σημασία έχει να είμαστε άνθρωποι. Ενώνουμε τις φωνές μας με το παγκόσμιο ρεύμα αντίδρασης. Ως Volt, ως Ευρωπαίοι πολίτες και προπάντων ως άνθρωποι, απαιτούμε άμεση παύση των εχθροπραξιών και απόδοση δικαιοσύνης», αναφέρει επίσης.

«Τα εγκλήματα που εκτυλίσσονται στην περιοχή δεν είναι μεμονωμένα. Όπως σημειώνεται και στην Έκθεση του ΟΗΕ (A/HRC/56/26, παρ. 104), «Αυτά τα εγκλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν καταπολεμώντας την ριζική τους αιτία: την αποδόμηση των ιστορικά καταπιεστικών δομών και του θεσμοθετημένου συστήματος διακρίσεων κατά των Παλαιστινίων, που βρίσκονται στον πυρήνα της Ισραηλινής κατοχής.» Η φωνή μας έχει σημασία. Η παρουσία μας έχει αξία. Θα είμαστε εκεί. Για τη Δικαιοσύνη. Για την Ανθρωπότητα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην κατεχόμενη Καρπασία
Δικαστικό χαστούκι στον Τραμπ για την απαγόρευση των εγγραφών ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ
Προφυλακιστέα η 33χρονη που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια-«Δεν ήξερα τι έκανα»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά ξέσπασε στην κατεχόμενη Καρπασία
Ζητούν κλείσιμο οδοφραγμάτων ως «αντίποινα» για τις διώξεις σφετεριστών στα κατεχόμενα
Κατέθεσε ο Γεάδης για την πτήση του με τη Γερμανίδα κτηματομεσίτρια-Τον ρωτούσαν για τα Αγγλικά του
Επανέλαβε πως δεν γίνονται επαναπροωθήσεις μεταναστών ο Νικόλας Ιωαννίδης
Προφυλακιστέος ο 50χρονος οδηγός ταξί για την κακοποίηση των παιδιών της 32χρονης Κύπριας
Δριμεία επίθεση Φαίδωνα σε Τυχικό-«Τραγικά ανεπαρκής, έκανε κακοδιοίκηση»
Σε διαμαρτυρία κατά του Ισραήλ καλούν κόμματα και οργανώσεις