Πήρε θέση ο Μητσοτάκης για τη Γάζα-«Να σταματήσει το Ισραήλ τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, δεν μένουμε σιωπηλοί»

Στην κριτική της αντιπολίτευσης αλλά και της κοινωνίας ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα απάντησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν σιωπά, αλλά έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα δια του ΥΠΕΞ και δια του ιδίου. Αναφέρθηκε στη σχετική δήλωση του κατά την επίσκεψη του Αιγυπτίου προέδρου Αλ Σίσι και πρόσθεσε: “Έχουμε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της άμεσης κατάπαυσης πυρός και αποκατάστασης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα”.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε στη συνέχεια: “Δεν έχω καμία δυσκολία, δεν έχω καμία δυσκολία να πω ότι αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες και μέρες στη Γάζα είναι αδικαιολόγητο και απαράδεκτο. Και πρέπει το Ισραήλ άμεσα να σταματήσει αυτές τις επιχειρήσεις και να διευκολύνει τον ΟΗΕ και τις ΜΚΟ, ώστε να αποκατασταθεί η τροφοδοσία φαγητού και φαρμάκων το συντομότερο δυνατόν”.

Υποστήριξε δε ότι: “Καθόλου σιωπηλοί δεν είμαστε” και πρόσθεσε: “Επειδή η Ελλάδα έχει στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, έχουμε υποχρέωση στους συμμάχους μας να λέμε σκληρές αλήθειες. Έχω μεταφέρει αυτή την αλήθεια και απευθείας στην ηγεσία του Ισραήλ ότι η φρικτή επίθεση της Χαμάς δεν μπορεί να δικαιολογεί από ένα σημείο και πέρα επιχειρήσεις. που έχουν δυσανάλογο ανθρωπιστικό κόστος”.

Αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου όπως σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα τοποθετηθεί με σαφήνεια για την προστασία των αμάχων.

“Η Ελλάδα δεν παραμένει σιωπηλή. Αλλά εάν μπορούμε να παίξουμε ρόλο γεφυροποιού θα το κάνουμε. Αλλά όχι με ανέξοδες δηλώσεις και παραστάσεις χωρίς αποτέλεσμα, αλλά με αποτελεσματική διπλωματία”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης

Πηγή: news247

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε η λήψη των οργάνων του 14χρονου που έχασε τη ζωή του στον Άραχθο
ΒΙΝΤΕΟ: Ελικόπτερο έπεσε στη Μαρίνα Βουλιαγμένης
Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία συνέστησε ο Μητσοτάκης-Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Νετανιάχου με πρωτοβουλία του Ισραήλ
Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο «ήρωας του Αράχθου»
Ντοκουμέντα από τις συναντήσεις αρχηγού με μέλη κυκλώματος στο ΕΦΚΑ-Κρύβονταν με «ghost phone»
«Θωρακίζονται» ευαίσθητοι στόχοι στην Ελλάδα-Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ
«Η καρδιά του θα γίνει αετός»-Δωρίζουν τα όργανα των παιδιών που πνίγηκα στον Άραχνο οι γονείς τους
Στην Ελλάδα το αεροπλάνο του Νετανιάχου-Μετέφερε τον Ισραηλινό πρέσβη
Εγκεφαλικά νεκρά τα δύο παιδιά που έπεσαν στον Άραχθο-Δωρίζουν τα όργανα του ενός ανήλικου