Καθαρά τα δείγματα Δήμου Λεμεσού και Κουρίου στο Lady’s Mile-«Εξαιρετικά τα νερά κολύμβησης»
14:21 - 21 Μαΐου 2025

Σε κανένα δειγματοληπτικό σημείο της θάλασσας του Lady’s Mile δεν εντοπίζεται μόλυνση, που να υπερβαίνει τα όρια, με τα νερά κολύμβησης να κατηγοριοποιούνται ως εξαιρετικά, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης και ο Δήμαρχος Κουρίου, Παντελής Γεωργίου.
Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, στις οποίες προχώρησαν τη Δευτέρα οι δυο Δήμοι, παραδόθηκαν σήμερα από διαπιστευμένα ιδιωτικά χημεία που διενήργησαν τον έλεγχο, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το σκηνικό, μετά την ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, το περασμένο Σάββατο.
Όπως ανέφερε ο κ. Αρμεύτης, τόσο στα δυο σημεία του Lady’s Mile, που εμπίπτουν στα όρια του Δήμου, όσο και κατά μήκος της Ακτής Ολυμπίων, όπου επεκτάθηκε ο δειγματοληπτικός έλεγχος, τα νερά κολύμβησης κρίνονται ως εξαιρετικά.
Για το θέμα, σημείωσε, ο Δήμος Λεμεσού θα εκδώσει αργότερα σήμερα ανακοίνωση.
Εξάλλου, ο Παντελής Γεωργίου, ανέφερε ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, που έγιναν στο νερό, μπροστά από τα τέσσερα εστιατόρια, που εμπίπτουν στα όρια του Δήμου Κουρίου, κατέγραψαν μηδενικές ενδείξεις σε κολοβακτηρίδια (E-Coli).
Μηδενικός αριθμός εντερόκοκκων, πρόσθεσε, καταγράφηκε μπροστά από ένα από τα εστιατόρια, μονοψήφιος αριθμός σε άλλα δυο, ενώ στο τέταρτο εστιατόριο καταγράφηκε διψήφιος αριθμός, που ωστόσο και πάλι είναι πιο κάτω από το όριο του 100, που χαρακτηρίζει τα νερά κολύμβησης ως εξαιρετικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε νέα δειγματοληψία από Lady’s Mile προχώρησαν οι Βάσεις-Προτρέπουν το κοινό να αποφεύγει να κολυμπά