Υπό αναθεώρηση η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ και Ισραήλ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναθεωρήσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ, ανακοίνωσε την Τρίτη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλλας.

Το ολλανδικό πρακτορείο ANP, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Κάσπαρ Φέλνταμπ, μετέδωσε ότι η Κάλλας αποφάσισε να διατάξει την αναθεώρηση της Ευρωμεσογειακής συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του Κράτους του Ισραήλ, αφετέρου, λόγω της απόφασης του Ισραήλ να απαγορεύσει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο πλευρών

Η ίδια η Κάλας επιβεβαίωσε την απόφαση αυτή, σχολιάζοντας ότι είναι «αναστρέψιμη» και εξαρτάται από την «πρόοδο» που θα επιτευχθεί.

«Επαφίεται στο Ισραήλ να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια», ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η Μεγάλη Βρετανία ήδη ανακοίνωσε πως βάζει «στον πάγο» κάθε εμπορική συμφωνία με το Ισραήλ χαρακτηρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Νετανιάχου κινείται σήμερα στην Γάζα «ανεπίτρεπτο».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διπλωματική ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ισραήλ-Αναστολή εμπορικών διαπραγματεύσεων και αντιδράσεις
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο 93 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στη Γάζα
Μέσω Ελλάδας έφθασαν στην Κύπρο τα 18 κιλά κάνναβης-Είχαν δηλωθεί ως... ανδρικά παντελόνια
Φόβοι για νέο εμφύλιο στη Συρία-Προειδοποιήσεις ΗΠΑ, η ΕΕ αίρει τις κυρώσεις για να «μη γίνει Αφγανιστάν»
Ρούμπιο: Η Ουάσιγκτον δεν έχει συζητήσει την απέλαση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη
Υπό αναθεώρηση η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ και Ισραήλ
Το Κυπριακό στην ατζέντα της συνάντησης Γκουτέρες-Μητσοτάκη, ικανοποίηση για τον διορισμό Ολγκίν
Ο εθνικιστής Σιμιόν ζητά να ακυρωθούν οι Προεδρικές Εκλογές στη Ρουμανία-Καταγγέλλει νοθεία
Νέα ένσταση για την υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη λόγω της ιδιότητας του ως διευθυντής της ΕΔΕΚ