Για μια εβδομάδα στην Κύπρο η Ολγκίν-Σχεδιάζει επαφές και με τις εγγυήτριες δυνάμεις

Στις 24-31 Mαΐου προγραμματίζεται να επισκεφθεί την Κύπρο για επαφές η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Oλγκίν Κουεγιάρ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντούζαρικ, ερωτηθείς για την επικείμενη επίσκεψη της κ. Ολγκίν στο νησί.

Είπε ακόμη πως η κ. Ολγκίν σχεδιάζει να έχει επαφές και με τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.

"Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Oλγκίν Κουεγιάρ, προγραμματίζει να επισκεφθεί την Κύπρο από τις 24 έως τις 31 Μαΐου, προκειμένου να συναντηθεί με τους ηγέτες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, τους εκπροσώπους τους, καθώς και με άλλους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ντούζαρικ.

«Σχεδιάζει στη συνέχεια να έχει επαφές με τις εγγυήτριες δυνάμεις — την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

Όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγία το ερχόμενο Σάββατο 24 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ζητά διάνοιξη διόδου των Κοκκίνων από τον Πρόεδρο ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς
Απαντά στον ΔΗΣΥ το ΕΛΑΜ για απόφαση Ανωτάτου για κάμερες-«Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί νοικοκύρης»
Ψήφισμα καταδίκης εισβολής από εκπροσώπους κατεχόμενων Δήμων της Κερύνειας στην Πρόεδρος της Βουλής
Περιουσιακό και λειτουργία Μονής Απ. Βαρνάβα στο επίκεντρο της συνάντησης Προέδρου και Επ. Κοινοτήτων Σαλαμίνας
Ολοκλήρωσε τη θητεία του ως Πρέσβης της Ελλάδας ο Παπαμελετίου-«Θα συνεχίσω να στηρίζω την Κύπρο»
Ερωτήματα Άλμα μετά την αθώωση της Ζαννέτου-«Το κράτος δικαίου λειτουργεί με τη δέουσα αμεροληψία;»
Προειδοποιούν για black out μετά από ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω καύσωνα τα κόμματα
Κριτική Ερχιουρμάν σε Τατάρ για Κυπριακό-«Απουσία ουσιαστικής προόδου στα ΜΟΕ»
Αποφάσισε να μη θέσει σε διαθεσιμότητα τον Νικολαΐδη το Υπουργικό, διορίζει ερευνώντα λειτουργό για πειθαρχική εν μέσω ποινικής έρευνας
Τον χαβά του ο Τατάρ-«Διεξάγω μεγάλο διπλωματικό αγώνα για παγκόσμια αποδοχή της λύσης δύο κρατών»