Απαντά για τις τουρκικές προκλήσεις ο ΠτΔ-«Πριν την Γενεύη έλεγαν ότι δεν ήθελαν διορισμό προσωπικού αντιπροσώπου»

«Αυτό που έχει σημασία για μας είναι να πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου», είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν υπάρχουν προσδοκίες από τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη τη Δευτέρα και από τη διευρυμένη διάσκεψη του Ιουλίου υπό το φως της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα και τις δηλώσεις για τα δύο κράτη, είπε πως «είναι γνωστές οι θέσεις του κ. Ερντογάν, ειδικότερα οι δημόσιες δηλώσεις. Από εκεί και πέρα αυτό που έχει σημασία, σε εμάς που μας ενδιαφέρει ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της πατρίδας μας, είναι να πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

«Να σας θυμίσω ότι πριν την πραγματοποίηση της διάσκεψης στη Γενεύη, έλεγαν τα γνωστά, ότι θα πάμε σε αδιέξοδο, δεν ήθελαν διορισμό προσωπικού αντιπροσώπου και πολλά άλλα. Οι εξελίξεις μέσα από τη δουλειά μας, μέσα από τις ενέργειες μας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας φέρνουν αποτέλεσμα και αυτό θα πράξουμε διότι, επαναλαμβάνω, εμείς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το θέμα του διορισμού προσωπικού απεσταλμένου του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «γνωρίζω ότι είναι θέμα ημερών από πλευράς ΗΕ, αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε, για να γίνει η σχετική ανακοίνωση».

Κληθείς να δώσει την απάντηση του στις επικρίσεις που ασκούνται με τη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «η απάντηση μου είναι ότι ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και ο καθένας μπορεί να διαφωνεί και να διαμαρτυρηθεί». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταδικάζει την κάθοδο Ερντογάν η Κυβέρνηση-«Η απάντηση στην πρόκληση είναι η συνέπεια και στην αυθαιρεσία η νομιμότητα»

Δειτε Επισης

Θανατηφόρο με θύμα 74χρονο-Ανατράπηκε το βυτιοφόρο που οδηγούσε και χτύπησε σε περιτοίχισμα και πάσαλο
Μήνυμα ευγνωμοσύνης προς κυπριακό λαό από Αρχιραββίνο Κύπρου για επαναπατρισμούς Ισραηλινών
Ανησυχία Επ. Περιβάλλοντος για διάβρωση σε παραλίες Δ. Λεμεσού-Τέθηκε θέμα Βάσεων από το ΑΚΕΛ
«Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν-Θα μιλήσει με την Τεχεράνη
«Στο μονοπάτι του Ραούφ» θέλει να βαδίσει ο Τατάρ-«Ο Σερντάρ δεν είναι εχθρός μου»
Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να επενδυθεί το 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες ως το 2035
Boήθεια €50 χιλ. στέλνει η ΚΔ στις οικογένειες θυμάτων επίθεσης σε ναό της Δαμασκού
Πήρε για τα καλά την ανιούσα ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική, κόκκινη από το Τμήμα Δασών
ΒΙΝΤΕΟ: Σε κινητοποίηση οι Αρχές-Ξέσπασε πυρκαγιά κοντά στο Λιμάνι Λεμεσού
Η Λιβύη υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για σεισμικές έρευνες σε τέσσερις θαλάσσιες περιοχές