ΒΙΝΤΕΟ: Πλοίο που μετέφερε βοήθεια προς τη Γάζα δέχθηκε επίθεση από drones-Ανταποκρίθηκε η Κύπρος με σκάφος

Σκάφος που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και ακτιβιστές με προορισμό τη Γάζα βομβαρδίστηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα στα ανοικτά της Μάλτας νωρίς σήμερα, όπως ανακοίνωσε η διεθνή μκο Συμμαχία του Στόλου Ελευθερίας (The Freedom Flotilla Coalition).

Η οργάνωση δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο φαίνεται πυρκαγιά σε ένα από τα σκάφη της, χωρίς όμως να υποδεικνύει ποιος μπορεί να ήταν υπεύθυνος για την επίθεση. Δεν υπήρξαν άμεσα ενδείξεις ότι κάποιος τραυματίστηκε.

«Η επίθεση με drone φαίνεται ότι στοχοθέτησε τη γεννήτρια του πλοίου και το σκάφος τώρα κινδυνεύει να βυθιστεί ενώ σε αυτό επιβαίνουν 30 ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε η μκο σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πλοίο εξέπεμψε σήμερα κινδύνου αφού επλήγη 17 ναυτικά μίλια (31,5 χιλιόμετρα) ανατολικά της Μάλτας, στο οποίο ανταποκρίθηκε η Κύπρος στέλνοντας σκάφος, σύμφωνα με την οργάνωση. Η συμμαχία αυτή κάνει εκστρατεία για τον τερματισμό του ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά για τη διαμαρτυρία στο Στρόβολο το Τμήμα Πολεοδομίας-«Η είσοδος έχει ακυρωθεί βάσει σχεδιασμού»
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά
Εκκαθάρισε τις δηλώσεις εισοδήματς για το 2023 πριν την υποβολή νέων για το 2024 ο Έφορος Φορολογίας