Ενώπιον της Κομισιόν οι παράνομες χρεώσεις για αλλαγή αερόσακων ΤΑΚΑΤΑ-Ζητά άμεσα μέτρα ο Γεωργίου

Ενώπιον της Κομισιόν, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, έθεσε το σκάνδαλο των ελαττωματικών αερόσακων ΤΑΚΑΤΑ, ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, «έθεσα ενώπιον της Κομισιόν, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο λόγω του σκανδάλου με τους αερόσακους ΤΑΚΑΤΑ και της αδιαφορίας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση».

Παράλληλα σημειώνει πως, «ενημέρωσα την Κομισιόν πως στην Κύπρο ορισμένες αντιπροσωπείες κατασκευαστριών εταιρειών, τα οχήματα των οποίων αποτελούν και την πλειοψηφία των ανακληθέντων οχημάτων, μετακυλούν, έμμεσα, το κόστος επισκευής χρεώνοντας ποσά για τη διενέργεια υποχρεωτικού - προγενέστερου της αντικατάστασης - διαγνωστικού ελέγχου».

Όπως υπογραμμίζεται, «παρά τις 57 προειδοποιήσεις από ΕΕ και τις συστάσεις της Κομισιόν προς τα ΚΜ, η κυβέρνηση της Κύπρου, ακόμη, δεν συμμορφώθηκε με τον σχετικό Κανονισμό και δεν έλαβε τα απαραίτητα διορθωτικά ή περιοριστικά μέτρα, όπως προνοεί ο Κανονισμός (ΕΕ) 2018/858, Άρθρο 53. Ως αποτέλεσμα οι ΤΑΚΑΤΑ αποτελούν μια ωρολογιακή βόμβα. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον Κανονισμό 2018/858 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για την έγκριση και την εποπτεία της αγοράς μηχανοκίνητων οχημάτων, οι εθνικές αρχές πρέπει να εφαρμόζουν επαρκή διορθωτικά μέτρα και το κόστος επισκευής των ελλαττωματικών αερόσακων δεν θα επιβαρύνει τους κατόχους οχημάτων».

Επιπλέον αναφέρει ότι, «σήμερα 56,000 οχήματα περίπου, κυκλοφορούν στους δρόμους με κίνδυνο να έχουν ελλαττωματικούς αερόσακους, οι οποίοι, σύμφωνα με ειδικούς, μπορούν να ενεργοποιηθούν και χωρίς το όχημα να έχει εμπλακεί σε ατύχημα, καθώς δύναται να εμπεριέχουν χημικό στοιχείο, το οποίο ενεργοποιεί το μηχανισμό πυροδότησης του αερόσακου. Η Κύπρος μετρά, ήδη, δύο θανάτους νέων παιδιών και ακόμη ένα σοβαρό τραυματισμό».

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και βρίσκεται εν αναμονή γνωμάτευσης από την Νομική Υπηρεσία, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού ώστε να τερματιστούν οι παράνομες χρεώσεις και η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλα τα επαρκή διορθωτικά μέτρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Financial Times: Η Κύπρος και άλλα μεσογειακά κράτη της ΕΕ αντιδρούν στη συμφωνία Γαλλίας-ΗΒ για το μεταναστευτικό
Δουλεύουν για τα ψηφοδέλτια οι Οικολόγοι-Έστησαν ομάδες εργασίας, συναντήσεις με άτομα και σύνολα
Μ. Μενελάου: Στόχος να οδηγηθούμε στο σημείο επανέναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας στο Κυπριακό
Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν
Απαντά σε Ανόλικ ο Στεφάνου-«Το ΑΚΕΛ είναι απέναντι σε ιδεολογήματα μισάνθρωπα, δεν δέχεται καμιά κριτική το Ισραήλ»
Για «παραπλανητική εκστρατεία» στην Κύπρο με αναφορές σε αρχηγό κόμματος κάνει λόγο Πρέσβης του Ισραήλ
Διαβουλεύσεις Κυβέρνησης με ΗΕ για καθορισμό ημερομηνίας της πολυμερούς κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου
Για «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» Ελλάδας-Κύπρου κάνει λόγο η Τουρκία με φόντο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Πρώτες πράξεις Βουλευτικών στον ΔΗΣΥ-Συνάντηση με υποψήφιους… υποψήφιους και κατευθυντήριες γραμμές
Προτάσεις νόμου για αλλαγές στις δημοσκοπήσεις από Γιακουμή-Εισηγείται να σταματούν ένα μήνα πριν τις εκλογές