Επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία για την Πρόεδρο της Βουλής

Στην Αρμενία μεταβαίνει την Κυριακή η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη μεταξύ 18 και 21 Μαΐου 2025, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας Alen Simonyan. 

Την Πρόεδρο της Βουλής θα συνοδεύουν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Συνεργασίας Αρμενίας-Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης και ο Αντιπρόσωπος της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Βαρτκές Μαχτεσιάν.

Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι κατά την παραμονή τους στο Γερεβάν, η Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπία θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας  Vahagn Khachaturyan και τον Πρωθυπουργό Nikol Pashinyan.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας Alen Simonyan, τον Υπουργό Εξωτερικών Ararat Mirzoyan, καθώς και με τον Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Συνεργασίας Αρμενίας-Κύπρου Hayk Konjoryan και μέλη της Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπία θα επισκεφθούν το Μνημείο Tsitsernakaberd, όπου η κ. Δημητρίου θα καταθέσει στεφάνι, αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας. Θα μεταβούν επίσης στην περιοχή Aragatsotn όπου, με χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, λειτουργούν θερμοκήπια στα οποία εργάζονται πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ και ακολούθως θα συναντηθούν με οικογένειες προσφύγων.  

Η Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπία θα επισκεφθούν, εξάλλου, το Πανεπιστήμιο του Γερεβάν, όπου θα συμμετάσχουν σε συζήτηση με φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, καθώς και άλλους χώρους ιστορικού, επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Δημητρίου θα παραχωρήσει επίσης συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Αρμενίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπία θα επιστρέψουν στην Κύπρο το απόγευμα της Τετάρτης, 21 Μαΐου 2025.

Δειτε Επισης

Financial Times: Η Κύπρος και άλλα μεσογειακά κράτη της ΕΕ αντιδρούν στη συμφωνία Γαλλίας-ΗΒ για το μεταναστευτικό
Δουλεύουν για τα ψηφοδέλτια οι Οικολόγοι-Έστησαν ομάδες εργασίας, συναντήσεις με άτομα και σύνολα
Μ. Μενελάου: Στόχος να οδηγηθούμε στο σημείο επανέναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας στο Κυπριακό
Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν
Απαντά σε Ανόλικ ο Στεφάνου-«Το ΑΚΕΛ είναι απέναντι σε ιδεολογήματα μισάνθρωπα, δεν δέχεται καμιά κριτική το Ισραήλ»
Για «παραπλανητική εκστρατεία» στην Κύπρο με αναφορές σε αρχηγό κόμματος κάνει λόγο Πρέσβης του Ισραήλ
Διαβουλεύσεις Κυβέρνησης με ΗΕ για καθορισμό ημερομηνίας της πολυμερούς κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου
Για «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» Ελλάδας-Κύπρου κάνει λόγο η Τουρκία με φόντο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Πρώτες πράξεις Βουλευτικών στον ΔΗΣΥ-Συνάντηση με υποψήφιους… υποψήφιους και κατευθυντήριες γραμμές
Προτάσεις νόμου για αλλαγές στις δημοσκοπήσεις από Γιακουμή-Εισηγείται να σταματούν ένα μήνα πριν τις εκλογές