Στα Τίρανα ο Πρόεδρος για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας

Στα Τίρανα της Αλβανίας βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την Παρασκευή όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία, στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και θα προβεί σε παρέμβαση στη θεματική, με τίτλο «Ανοικτή Ευρώπη με Ασφαλή σύνορα».

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με επίκεντρο την επερχόμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.  

Ο Πρόεδρος, ο οποίος συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο  Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, την Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων  Μαριλένα Ραουνά, τον Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Δώρο Βενέζη και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα αναχωρήσει από τα Τίρανα για την Κύπρο απόψε.

Δειτε Επισης

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη