Για Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας συζήτησαν Γεραπετρίτης-Φιντάν στην Αττάλεια

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, η οποία διεξάγεται στην Αττάλεια, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στo X.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας του επόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής Πολιτικού Διαλόγου, Θετικής Ατζέντας και Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Εξάλλου, κατά την άφιξή του στην άτυπη Σύνοδο ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι «εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, εν μέσω πολέμων, οι οποίοι διαρκούν και πλήττουν τη διεθνή συνοχή, εν μέσω ασύμμετρων κρίσεων, εν μέσω κλιματικής κρίσης και εν μέσω υβριδικών απειλών είναι χρόνος να επαναθεωρήσουμε τη βάση πάνω στην οποία έχει δημιουργηθεί η διεθνής αρχιτεκτονική ασφαλείας».

«Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενίσχυσης της συλλογικής αμυντικής δυνατότητας και του συγχρονισμού του βηματισμού μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

«Μόνο εργαζόμενοι μέσα από σύγχρονα βήματα, μέσα από κοινές δυνατότητες, μέσω διευρυμένων αμυντικών συστημάτων, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια κρίση, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, κάθε μέρα και με μια καινούρια εστία έντασης», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η φωτογραφία του Πολωνού καθηγητή λίγο πριν τη δολοφονία-Την τράβηξε η πρώην σύζυγος
Άνοιξε ο δρόμος για την πώληση Eurofighter στην Αγκυρα-Η Τουρκία και η Βρετανία υπέγραψαν συμφωνία
Δεκατετράχρονος βρέθηκε νεκρός από το κρύο σε ηφαίστειο στα 4.700 μέτρα-Το ανατριχιαστικό τελευταίο του μήνυμα
BINTEO: Σε ύφεση η δασική πυρκαγιά στον Φενεό-Συνεχίζονται οι ρίψεις από εναέρια μέσα
«Νόμιζα ότι ήταν ξύλα που καίγονταν, αλλά ήταν οι γονείς μου...»-Επτά χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι
Νέες αποκαλύψεις για τους αστυνομικούς που διακινούσαν ναρκωτικά-Ο ρόλος κλειδί της συντρόφου του εγκεφάλου
Για μαζικό λιμό στη Γάζα προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις-Πάνω από 20 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε 72 ώρες
Στο 15% οι αμερικανοί δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα έπειτα από συμφωνία
Συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ