Στη Βοσνία με φόντο την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 από την Κύπρο ο Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης έφθασε στο Σεράγεβο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης,για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την άφιξη του στο Σεράγεβο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Υπουργός Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων, Staša Koš arac, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Στη 1.30μμ (ώρα Κύπρου) σήμερα, ήταν προγραμματισμένη η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις ανώτατες πολιτειακές Αρχές της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Ακολούθως ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με την Προεδρευουσα της Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Željka Cvijanović, καθώς και τα μέλη της Προεδρίας, Željko Komšić και Denis Bećirović, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Σεράγεβο.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια θα παρατεθεί επίσημο γεύμα από την Προεδρία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, την Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Μαριλένα Ραουνά, τον Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου, Δώρο Βενέζη, και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα αναχωρήσει το απόγευμα σήμερα από το Σεράγεβο για τα Τίρανα της Αλβανίας, όπου αύριο, 16 Μαΐου, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, καταλήγει η ανακοίνωση

Δειτε Επισης

Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»