Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή

Σε μια δήλωση που ήδη έχει δημιουργήσει αίσθηση προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης (14/5) ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ, τονίζοντας πως εάν ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν πάει στην Τουρκία, τότε είναι πιθανό ακόμη και να ματαιωθούν οι διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαήλ Ποντολιάκ, δήλωσε ότι εάν ο Ρώσος πρόεδρος δεν πάει στην Κωνσταντινούπολη για τη συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τότε οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν ακόμη και να ματαιωθούν.

Μιλώντας στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων «RBK-Ουκρανία», ο Ποντολιάκ αξιολόγησε τις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα διεξαχθούν μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη: «Αν δεν μεταβεί ο Πούτιν, σίγουρα δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις».

Ο Ποντολιάκ σημείωσε πως εάν ο Πούτιν προσπαθήσει να αποφύγει τη συνάντηση στην Τουρκία, τότε ο Ζελένσκι θα είναι αυτός που θα αποφασίσει για τη συμμετοχή ή μη της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις.

«Αλλά ακόμη και αν γίνουν (οι διαπραγματεύσεις), σίγουρα δεν θα γίνουν σε προεδρικό επίπεδο», ανέφερε.

Σημείωσε παράλληλα, πως ο Ζελένσκι θα μπορούσε να συναντηθεί μόνο με τον Πούτιν στο πλαίσιο των εν λόγω διαπραγματεύσεων: «Επομένως, εάν θέλουμε πραγματικά να καταλήξουμε σε κάποιες αποφάσεις, τότε ο Πούτιν πρέπει να είναι εκεί» κατέληξε.

Πηγή: Cnn .gr

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια