Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»

Στην Τουρκία ενδέχεται να πάει αύριο, Πέμπτη ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο ίδιος αποκάλυψε από το Ριάντ λέγοντας μάλιστα ότι του το ζήτησε ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας ότι αυτό ερμηνεύεται ως αλλαγή σχεδίων από τον Ρώσο Πρόεδρο και ότι πιθανότατα θα πάει στην Κωνσταντινούπολη και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως μεταδίδεται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε από το Ριάντ: «Μπορεί να πάω στην Τουρκία, ο Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ. Αν δεν πάω δεν θα πάει ούτε ο Πούτιν, γι' αυτό μπορεί να πάω. Μπορεί να πάω στην Τουρκία ως μέρος της επίσκεψής μου στην Μέση Ανατολή».

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι «τα μάτια όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα στη 'Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη' που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία αύριο», χαρακτηρίζοντας σημαντικές τις δηλώσεις Τραμπ από το Ριάντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι υποστηρίζει την ιδέα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να πραγματοποιήσει απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη κατά την κρίσιμη σύνοδο κορυφής και εξέφρασε την ελπίδα ότι και ο Ντόναλντ Τραμπ θα συμμετάσχει σε αυτή τη συνάντηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μήνυση Τραμπ στην Wall Street Journal και στον Μέρντοχ-Ζητά 10 δισ. δολάρια για άρθρο με τον Επστάιν
Κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Ισραήλ και Συρία-Κάλεσμα να αφήσουν τα όπλα οι πολίτες
Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο του Έσεξ που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο-Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί
Γαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω-Πάνω από 140 κρούσματα
Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες
Nέες συγκρούσεις στη Συρία-Βεδουίνοι και Δρούζοι πολεμούν στην Σουέιντα, ανησυχία για νέο γύρο κλιμάκωσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ιράν επανεξοπλίζει τους συμμάχους Χεζμπολάχ και Χούθι
ΒΙΝΤΕΟ: Αναστάτωση σε πτήση στις ΗΠΑ-Επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου
Αφού βομβάρδισε την καθολική εκκλησία στη Γάζα ο Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Πάπα
Απαντά ο Πεσκόφ για το νέο πακέτο κυρώσεων-«Η Ρωσία έχει αναπτύξει κάποια ανοσία σε τέτοια μέτρα»