Πάει Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Αλβανία ο ΠτΔ-Συνεχίζονται οι επαφές ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει την Πέμπτη,15 Μαΐου στο Σεράγεβο, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Το μεσημέρι της 15ης Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, κα Željka Cvijanović, καθώς και τα μέλη της Προεδρίας κ.κ. Željko Komšić και Denis Bećirović.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια θα παρατεθεί επίσημο γεύμα από την Προεδρία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στα Τίρανα, της Αλβανίας, όπου την επομένη, 16 Μαΐου, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων,  σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και θα προβεί σε Παρέμβαση στη θεματική, με τίτλο «Ανοικτή Ευρώπη με Ασφαλή σύνορα».

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, κ.Edi Rama, με επίκεντρο την επερχόμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.   

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει από τα Τίρανα για την Κύπρο.

Τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Σεράγεβο και στα Τίρανα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δειτε Επισης

Νεκρή 14χρονη στην Τουρκία-Υπέστη κρίση πανικού λόγω του σεισμού 5,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου
Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατέρχονται σήμερα oι εργαζόμενοι στα κοινοτικά νηπιαγωγεία
Παρέδωσαν στις φλόγες όχημα στην Ορόκλινη-Καταστράφηκε ολοσχερώς, επηρεάστηκαν δύο διαμερίσματα
Ανοίγει τα χαρτιά του για συνταξιοδοτικό, συλλογικές συμβάσεις και ωράριο καταστημάτων ο Παναγιώτου
Ξεκινά την… ανάβαση στο βουνό προβλημάτων της ΕΔΕΚ ο Αναστασίου-Με ομάδα θα προσεγγίσει τους αποστασιοποιημένους
Η συγνώμη της Ερευνητικής που προαναγγέλλει ευθύνες για ΤΑΚΑΤΑ-Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του πορίσματος
Προσπάθειες για ψήγματα προόδου στο Κυπριακό, εν μέσω σκλήρυνσης της τουρκικής ρητορικής
Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Ποινές με αναστολή και πρόστιμα σε πέντε νεαρούς το Δικαστήριο για την επίθεση εναντίον πετοσφαιριστών του Παφιακού
Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Δεν δείχνει καμία πρόθεση για συμφωνία