Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 10 εισήχθησαν σε νοσοκομεία στο κρατίδιο Παντζάμπ της βορειοδυτικής Ινδίας εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Το ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές Αρχές. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 17 θανάτους.

Εκατοντάδες Ινδοί πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας κατανάλωσης φθηνών αλκοολούχων ποτών, συχνά νοθευμένων με μεθανόλη, τα οποία παρασκευάζονται σε παράνομα αποστακτήρια.

Τα πρόσφατα κρούσματα σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε πέντε χωριά της περιφέρειας Αμριτσάρ.

«Διεξάγεται έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες» του περιστατικού, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας σε δημοσιογράφους. Συνελήφθησαν εννέα ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων διανομέων των νοθευμένων ποτών, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις τοπικές αρχές.

Ο Μπαγκβάντ Μαν, επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Παντζάμπ, δεσμεύτηκε πως οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν αυστηρά. «Η κυβέρνησή μας στηρίζει τις οικογένειες των θυμάτων και τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια», συμπλήρωσε.

Στο νότιο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού καταγράφηκαν πέρυσι 53 θάνατοι εξαιτίας κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια