Ικανοποίηση κτηματομεσιτών για την καταδίκη των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Τέτοιες πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες»

Tην ικανοποίησή του για τις πρόσφατες καταδίκες δύο γυναικών από την Ουγγαρία για υπόθεση που αφορά στον σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών.

Οι καταδίκες, σημειώνει, «αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του απαράδεκτου φαινομένου της παράνομης εκμετάλλευσης περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα». Το Συμβούλιο τονίζει «την αταλάντευτη δέσμευσή του» για την ανάδειξη και την αντιμετώπιση τέτοιων παράνομων ενεργειών με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει.

Σημειώνει ότι οι καταδικασθείσες διαφήμιζαν και προωθούσαν πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα, «φαινόμενο που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και ανησυχεί έντονα το Συμβούλιο καθώς συνδέεται με την παράνομη κτηματομεσιτεία».

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, είπε ότι χαιρετίζουν την απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία, όπως είπε, «στέλνει σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ότι τέτοιες παράνομες πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες».

«Είναι απαράδεκτο να επιχειρείται ο σφετερισμός περιουσιών ανθρώπων που εκτοπίστηκαν βίαια από τις εστίες τους. Το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα συνεχίσει να εργάζεται για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον», ανέφερε σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τέλος, το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση και συντονισμένες προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος του σφετερισμού περιουσιών στα κατεχόμενα και της παράνομης κτηματομεσιτείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Πλάι στο Σιζόπουλο οι πρώτες δηλώσεις Αναστασίου-Προτεραιότητά του βουλευτικές και επιστροφή διαγραφέντων
Βγήκε μπροστά ο Χατζηγεωργίου και απάντησε στην ACCEPT-«Ήμουν σε γάμο, ευχαριστώ για τη δωρεάν διαφήμιση»
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά-Μεταβαίνει στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης
Πενήντα δύο παιδιά γεννήθηκαν από σπέρμα με καρκινογόνο μετάλλαξη στο Βέλγιο-Πιθανά κρούσματα και στην Κύπρο
Έστησαν δίκτυο και εξαπατούσαν πολίτες με δήθεν εράνους για τρία χρόνια-Δύο συλλήψεις
Πραγματοποίησαν νέα διαμαρτυρία οι υποστηρικτές του Τυχικού-Ζήτησαν ανατροπή της απόφασης της Συνόδου (pics)
Εξαφανίστηκε ο 80χρονος Πέτρος Βρέτος-Πιθανόν να έχει συμπτώματα αποπροσανατολισμού και απώλειας μνήμης (pic)
Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Πυρά ACCEPT κατά υποψήφιου του ΕΛΑΜ πως συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το κόμμα