«Στόχος είναι να φέρουμε τη νεολαία της Κύπρου πιο κοντά»
16:53 - 11 Μαΐου 2025

Στόχος είναι να φέρουμε τη νεολαία της Κύπρου πιο κοντά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η συμπρόεδρος της νεοσύστατης Τεχνικής Επιτροπής για θέματα Νεολαίας, Αμαλία Αβραάμ.
Ερωτηθείσα από το ΚΥΠΕ σχετικά με τον στόχο και τη δράση της Επιτροπής, η κ. Αβραάμ, η οποία είναι επικεφαλής της Ελληνοκυπριακής ομάδας των μελών της Επιτροπής, η οποία αποτελείται από 32 μέλη, 16 Ελληνοκύπριους και 16 Τουρκοκύπριους, είπε, «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πεδίο, που μέσω της δημιουργίας κάποιων δραστηριοτήτων που θα έχουν διαφορετικές θεματικές κάθε φορά να φέρουμε με αυτό τον τρόπο τη νεολαία της Κύπρου, από την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά, πιο κοντά». Δηλαδή μέσα σε αυτό το πεδίο, πρόσθεσε, «να μπορούν να καλλιεργούνται διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».
Σε ερώτηση σχετικά με την πρώτη συνάντηση της Επιτροπής στις 5 Μαΐου, η κ. Αβραάμ, ανέφερε ότι το κλίμα ήταν «αρκετά θετικό», σημειώνοντας ότι ήταν μια συνάντηση γνωριμίας, και ότι δεν προχώρησαν σε λεπτομέρειες όσον αφορά στις ιδέες και στις δράσεις που θέλουν να καταπιαστεί η Επιτροπή, αλλά ασχολήθηκαν με τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής, την επόμενη συνάντηση, και τη συχνότητα των συναντήσεων. «Γενικά υπήρχε θετική διάθεση και από τις δύο πλευρές, ήταν μια συζήτηση για να δούμε τον τρόπο λειτουργίας», πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα για τη συχνότητα των συναντήσεων της Επιτροπής, η κ. Αβραάμ είπε ότι η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής ορίστηκε για τις 21 Μαΐου και ακολούθως, λόγω του ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να χωριστούν σε υποεπιτροπές, λόγω του αριθμού των μελών και των διαφόρων θεματικών που μπορεί να απασχολούν τη νεολαία, «και ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα θέσουμε, ποιες δράσεις θα δρομολογηθούν πρώτες, θα δούμε τη συχνότητα».
Τα μέλη της Επιτροπής διορίστηκαν μετά τη συνάντηση αρχές Απριλίου των δύο ηγετών, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, και ήταν ένα από τα βήματα που συμφωνήθηκαν κατά την άτυπη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό στη Γενεύη τον Μάρτιο.
Πηγή: ΚΥΠΕ