Τερματισμό συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ ζήτησαν διαδηλωτές υπέρ Παλαιστινίων

Τη διακοπή της συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ ζήτησαν 150 άτομα που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία, για διαδήλωση με τίτλο «Η Νάκμπα Δεν Τελείωσε το 1948», που οργανώθηκε για την επέτειο της Ημέρας της Νάκμπα και την έκφραση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομάδας United for Palestine Cyprus, η κινητοποίηση διοργανώθηκε από μια συμμαχία ομάδων ακτιβιστών, τις United for Palestine Cyprus, NEDA, AFOA και GFC.

Οι διοργανωτές ζήτησαν από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας «τερματισμό της κυπριακής συνενοχής στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ και εφαρμογή των μέτρων» του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) και του Διεθνούς Δικαστηρίου (ΔΔ), διακοπή κάθε κυπριακής συνεργασίας με το Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, αναγνώριση και προάσπιση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού βάσει του διεθνούς δικαίου, τερματισμό όλων των εμπορικών σχέσεων με το Ισραήλ και διακοπή κάθε στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Κυριακής Γρίβα ο 40χρονος κατηγορούμενος
ΒΙΝΤΕΟ: Πανοραμικά πλάνα με drone δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής από τη φονική πυρκαγιά
Υπερδιπλασιάστηκαν οι δαπάνες της Κύπρου για έρευνα και ανάπτυξη-Διέθεσε 150 ευρώ ανά κάτοικο
«Υπήρχαν σαφείς οδηγίες προς τους δεσμοφύλακες, υπέδειξαν βαριά αμέλεια»-Ευθύνες στα μέλη για τον φόνο στις Κεντρικές, «προδιέγραψαν τη μοίρα του θύματος»
Επεισόδια με μπουκάλια και χημικά στη διαμαρτυρία για το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο στην Κρήτη
Τεράστιο και δυσεπίλυτο πρόβλημα οι παράνομοι σκυβαλότοποι-Σωρεία καταγγελιών στο δήμο Κουρίου
Συγκλονίζει ο αδελφότεκνος των θυμάτων-«Ο ένας ήταν γερμένος πάνω στον άλλο, φαινόταν μία μάζα... Είχαν χάσει το γιό τους»
Μεγαλύτερα τα ποσοστά αλκοόλης στις παράκτιες περιοχές-Διενεργήθηκε έλεγχος λυμάτων
Στο επίκεντρο αρχεία του Κτηματολογίου στη δίκη του Αϊκούτ-Κατατέθηκαν ως τεκμήρια χάρτες και δορυφορικές εικόνες
Απαιτείται εγγραφή στο σύστημα Οικονομικής Πληροφόρησης Γενικού Λογιστηρίου για αποζημίωση πυρόπληκτων