Θρίλερ στο Ελληνικό με τρεις θανάτους στην ίδια οικογένεια-Κοινός παρονομαστής η παρουσία οικιακής βοηθού

Τρεις θάνατοι σημειώθηκαν στο Ελληνικό με κοινό παρονομαστή την παρουσία μιας γυναίκας βουλγαρικής καταγωγής. Μια οικιακή βοηθός, που εμφανίστηκε ξαφνικά τον περασμένο Φεβρουάριο στη ζωή της οικογένειας Σιδηροπούλου στο Ελληνικό, λίγο πριν και τα τρία μέλη της «φύγουν» από τη ζωή, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Ήταν η κόρη της οικογένειας, η Βαρβάρα Σιδηροπούλου, 78 ετών, που είχε προσλάβει τη γυναίκα από τη Βουλγαρία να βοηθά στις δουλειές του σπιτιού, να μαγειρεύει και να φροντίζει τόσο την ίδια όσο και τη μητέρα της, Κατερίνα.

Η Βέρα, όπως την φώναζαν, αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά της και έφερε βηματοδότη. Αυτό όμως που την έκανε να αναζητήσει βοήθεια για τη διαχείριση του σπιτιού, ήταν ένα ατύχημα στο πόδι.

Ο αδελφός της, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Πρώτος θάνατος: Η μητέρα

Η αρχή έγινε με τη μητέρα της οικογένειας, την Αικατερίνη Σιδηροπούλου, 98 ετών.

Το τελευταίο διάστημα εμφάνιζε γενικευμένη επιδείνωση στην υγεία της. Στις 11 Απριλίου 2025 εισήχθη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και τέσσερις ημέρες αργότερα, τη Μεγάλη Τρίτη, «κατέληξε». Το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρει σηπτική καταπληξία. Η νεκροτομή αναμένεται.

Δεύτερος θάνατος: Η κόρη

Την ημέρα που «φεύγει» από τη ζωή η μητέρα της, η Βέρα βρίσκεται και εκείνη στο νοσοκομείο

Έχει μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο «Ιπποκράτειο» αφού, όπως είχε δηλώσει στους διασώστες η οικιακή βοηθός, την είχε βρει λιπόθυμη στο πάτωμα του σπιτιού με έμετους γύρω της.

Τη Μεγάλη Πέμπτη η Βέρα Σιδηροπούλου μεταφέρεται από το «Ιπποκράτειο» στο «Ασκληπιείο» Βούλας όπου και «καταλήγει» τη Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου.

Και σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει επιληφθεί ακόμα η ιατροδικαστική υπηρεσία. Ο γιατροί επισημαίνουν πως διαπιστώσαν σημαντική έκπτωση στο επίπεδο συνείδησης της γυναίκας και πολυοργανική ανεπάρκεια που δεν άντεξε η ήδη ταλαιπωρημένη καρδιά της.

Η οικιακή βοηθός που θεωρητικά φρόντιζε τις δύο γυναίκες πριν το θάνατό τους συνεχίζει να εμφανίζεται στο σπίτι της οικογένειας. Δείχνει ζήλο στην καθαριότητα πλένοντας όλα τα ρούχα τους. Λίγες μέρες αργότερα θα αποκαλύψει στους γείτονες πως είχαν «φύγει» από τη ζωή όχι μόνο οι γυναίκες, αλλά και ο μοναδικός άνδρας της οικογένειας, ο γιος και αδελφός.

Τρίτος θάνατος: Ο γιος

Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, 75 ετών, που ζούσε για χρόνια στον Καναδά πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, αφήνει την τελευταία του πνοή στο «Ιόνιο Θεραπευτήριο» στον Κορυδαλλό στις 28 Απριλίου.

Εκεί, είχε μεταφερθεί λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του μέσω ΕΟΠΥΥ από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Τους τελευταίους δύο μήνες πριν τον θάνατό του είχε συχνές κρίσεις πόνου και αδυναμίας. Το ΕΚΑΒ κλήθηκε πολλές φορές στο σπίτι του Ελληνικού από την οικιακή βοηθό.

Νεκροψία δεν έχει γίνει.

Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως και τα τρία μέλη της ίδιας οικογένειας πέθαναν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την άφιξη της συγκεκριμένης γυναίκας στο σπίτι τους. Η παρουσία της και ο ρόλος που πραγματικά έπαιξε σε αυτήν την σκοτεινή υπόθεση διερευνώνται.

Πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν πως η γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής προσπάθησε να παραλάβει τις σορούς της οικογένειας από τα τρία νοσοκομεία προσποιούμενη τη συγγενή τους για να τους ενταφιάσει μαζί.

Το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής έρευνα σοβαρά την υπόθεση. «Πάγωσε» την ταφή των σορών πριν ολοκληρωθούν η νεκροτομή και οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Πηγή: mega.com

Δειτε Επισης

Εισηγήθηκε ομάδα αλήθειας για αγνοούμενους στον Φιντάν ο Χριστοδουλίδης-«Η απάντηση ήταν αρνητική»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τουρκική εισβολή-«Η μαύρη επέτειος δυναμώνει τον αγώνα μας για επανένωση του νησιού»
Θύματα του χάους στο Κυπριακό οι αγνοούμενοι-Η σύγχρονη αρχαία τραγωδία
Πρέσβεις Αιγύπτου, Ισραήλ και Παλαιστίνης εκφράζουν στήριξη σε δίκαιη λύση του Κυπριακού
ΒΙΝΤΕΟ: «Φτάνει. Yeter. Enough»-Συμπληρώνονται 51 χρόνια παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο
Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή-Η μάχη με τις εξαρτήσεις και το έργο της Ψυχοθεραπευτικής Εστίας
Ανάγκη για νομοθετικές ρυθμίσεις ανέδειξε το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-Εισηγήσεις Ερευνητικής σε τρεις πυλώνες
«Μόλις που προλάβαμε να περάσουμε το δρόμο, τρία λεπτά μετά έπεσε οβίδα... Θα ήμασταν θρύψαλα»
Τα Ευρωτουρκικά, η διασύνδεση με το Κυπριακό και η επιπλέον αξία της Κυπριακής Προεδρίας
Καταγγελίες για χημικά και δακρυγόνα στην αντικατοχική στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου-«Οι αστυνομικοί μας είπαν ήταν πολιτική εντολή»