Απογειώθηκε το ελικόπτερο της Αστυνομίας για το Ισραήλ-Συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Το ελικόπτερο της Αστυνομίας "Ακριτας", απογειώθηκε στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης με πλήρες πλήρωμα, προκειμένου να μεταβεί στο Ισραήλ για να συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η Αστυνομία Κύπρου, με ανάρτηση στην πλατφόρμα «Χ».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντινός Λετυμπιώτης ανέφερε ότι σε χθεσινή επικοινωνίας που είχε το Ισραήλ με την κυπριακή Κυβέρνηση ζήτησαν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την μεγάλη φωτιά στην Ιερουσαλήμ.

«Η Κύπρος ανταποκρίθηκε θετικά αμέσως και ενημέρωσε για τη διαθεσιμότητα στη βάση των δυνατοτήτων μας, τόσο σε επίγειες δυνάμεις όσο και πτητικά», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι μετά από εκ νέου επικοινωνία που είχε με την Κυπριακής Δημοκρατία το Ισραήλ, αναχώρησε σήμερα στις 11.00 το πρωί ένα πτητικό μέσο (Bell 412) μαζί με το τετραμελές πλήρωμα του.

«Είμαστε σε διαρκή επαφή με το Ισραήλ ώστε εάν χρειαστεί να σταλούν και επίγειες δυνάμεις, να αναχωρήσουν το συντομότερο», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 155 ομάδες πυρόσβεσης ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 10 αεροπλάνα.

Όπως σημειώνουν διεθνή μέσα ενημέρωσης οι φωτιές πήραν μεγάλη έκταση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων στο Ισραήλ με αποτέλεσμα να έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον επτά κοινότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΙΝΤΕΟ: Σε 11 μέτωπα μαίνονται οι μεγάλες φωτιές στο Ισραήλ-Βίντεο αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής

Δειτε Επισης

Ανάλυση BBC: Επτά συμπεράσματα για τη συμφωνία των ΗΠΑ με την Ουκρανία για τα ορυκτά-Ποιος κερδίζει τι
Επιμένει με την αναγνώριση του ψευδοκράτους ο Ερντογάν-«Θα εντείνουμε τις προσπάθειες»
Γυναίκα απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Πάφο και κηδεύθηκε σήμερα
Ηλεκτρονικές συνταγές και ιατρικά δεδομένα ταξιδεύουν με τους Κύπριους πολίτες-Εντός Μαΐου οι ανακοινώσεις
Η φυλακή στην οποία κρατήθηκε η Ουκρανή δημοσιογράφος-Η υποδοχή με ξυλοδαρμούς, τα βασανιστήρια και τα «ανθρώπινα έπιπλα»
Υπό τετραήμερη κράτηση οι τρεις ανήλικοι για τα επεισόδια στα Λειβάδια το Μεγάλο Σάββατο
Κύπρος, Ελλάδα και Ιταλία στέλνουν αεροσκάφη στο Ισραήλ για τις πυρκαγιές
Πάνω από 200 συλλήψεις σε πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη (vids)
Επανεκκίνηση για το καλώδιο χωρίς τουρκικά εμπόδια βλέπει η Αθήνα-Απαισιόδοξος για το Κυπριακό ο Γεραπετρίτης
Ο Τραμπ αποκάλυψε τι συζήτησε με τον Ζελένσκι στη Ρώμη