Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Σιδηροδρομικού τομέα-Ο ανακριτής ζητά να καταθέσουν τα πτυχία τους οι εμπειρογνώμονες των οικογενειών

Την παραίτησή από τη θέση του προέδρου του Σιδηροδρομικού Τομέα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών υπέβαλε Χρίστος Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου, μετά τα τελευταία γεγονότα και τα ήξεις αφίξεις σχετικά με την πυρόσφαιρα, έστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, όπου του γνωστοποιεί την αποχώρησή του.

Eξάλλου, ανακριτική παραγγελία δόθηκε προκειμένου να καταθέσουν τα πτυχία τους όλοι οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες των συγγενών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το αίτημα έρχεται μετά το σάλο με τον τεχνικό σύμβουλο οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, Κώστα Λακαφώση.

Ειδικότερα, ζητείται από τεχνικούς συμβούλους συγγενών θυμάτων να καταθέσουν τα τυπικά τους προσόντα στον εφέτη ανακριτή, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Λάρισα, Ελπίδα Κουτσογιάννη.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία του ο εφέτης ανακριτής ζητά να κατατεθούν οι τίτλοι σπουδών, ενδεχομένως μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, η εγγραφή τους στο ΤΕΕ, κωδικός δραστηριότητας εφόσον διαθέτουν, βεβαίωση εγγραφής και ιδιότητα μέλους σε επαγγελματικά σωματεία, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βεβαίωση από το αρμόδιο τμήμα βουλευμάτων των κατά τόπον δικαστηρίων ή των εισαγγελέων ότι περιλαμβάνονται στη λίστα των πραγματογνωμόνων.

Πηγή: ERT/ In.gr

Δειτε Επισης

«Η Ειρήνη Μουρτζούκου αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί, είπε αυτά που έπρεπε να πει»
Βίντεο ντοκουμέντο με το όχημα να πέφτει πάνω στο εστιατόριο στο Κολωνάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «ΙΚΑΡΟΣ 2» για τη φωτιά στην Πάφο-Πυρκαγιά και στη Λεμεσό
Προστατεύθηκε κατοικία από τις φλόγες στην Πάφο, στη μάχη πέντε πτητικά μέσα-Επηρεάστηκε δίκτυο της ΑΗΚ
Συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα στις Φοινικούδες-Χειροπέδες και σε 22χρονο στην Αγία Νάπα για συμπλοκή
Στο εξοχικό του θύματος το φονικό στην Πάφο-Προμελετημένο το έγκλημα του 80χρονου
Διπλωματικές πηγές για ρηματική διακοίνωση Λιβύης-«Η Ελλάδα απορρίπτει κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες συμφωνίες»
Πυροβολισμοί σε καφετέρια στον Κολωνό-Δύο τραυματίες, ο ένας αστυνομικός (pics)
Ζητά πλήρη διερεύνηση του πορίσματος ΤΑΚΑΤΑ η ΕΔΕΚ-«Όσοι κατέχουν αξιώματα, δεν μπορούν να τη γλυτώνουν πίσω από υπηρεσιακούς»
Μήνυμα Αννίτας για Κυπριακό-«Δεν χωράνε ούτε επικοινωνιακές αστοχίες, ούτε φυγομαχίες, ώρα για συλλογική ευθύνη»