Στους 98 οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σε κλαμπ στη Δομινικανή Δημοκρατία-Διάσημος μουσικός μεταξύ των θυμάτων

Τουλάχιστον 98 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εκατόν πενήντα και πλέον τραυματίστηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, όταν κατέρρευσε η οροφή νυχτερινού κέντρου στο Σάντο Ντομίνγκο, του Jet Set, εν μέσω συναυλίας, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές χθες Τετάρτη τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· στις 07:00 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Ο ακόμη «προκαταρκτικός» αριθμός των νεκρών «ανέρχεται σε 98», δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ο Χουάν Μανουέλ Μέντες, διευθυντής του κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων της Δομινικανής Δημοκρατίας. Ο αξιωματούχος διευκρίνισε πως ο επόμενος απολογισμός των θυμάτων δεν θα ανακοινωθεί πριν από τις 05:00 (16:00 ώρα Κύπρου).

H στιγμή της κατάρρευσης:

Διάσημος μουσικός ανάμεσα στα θύματα

Ο αστέρας της μουσικής μερένγκε Ρούμπι Πέρες, δημιουργός πολλών δημοφιλών τραγουδιών, είναι ανάμεσα στους δεκάδες ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, επιβεβαίωσε ο καλλιτεχνικός πράκτοράς του, ο Ενρίκε Παουλίνο, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είναι ακριβές», είπε ο κ. Παουλίνο ερωτηθείς για την πληροφορία του θανάτου του Ρομπέρτο Αντόνιο Πέρες Ερέρα, 69 ετών, προσθέτοντας πως «αναμένουμε τα παιδιά (του) να δώσουν την έγκρισή τους για την κηδεία».

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων της τραγωδίας είναι 98 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πυραυλικές επιθέσεις στο Κασμίρ από την Ινδία-Το Πακιστάν απειλεί με απάντηση
Αποκάλυψη Reuters: Με προφορική εντολή του Χέγκσεθ είχαν παγώσει οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μερτς-Η απώλεια στήριξης από Τραμπ και η άνοδος του AfD
Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Περίπου 30 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιούπολη του Σιατλ
Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία-Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς στη δεύτερη ψηφοφορία
Περισσότεροι από 200 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν μετά από ανταλλαγή με Ρώσους
ΒΙΝΤΕΟ: Πυκνό σύννεφο σκόνης στο Ιράν ανάγκασε εκατομμύρια πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους
Ισραηλινή επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά στην Υεμένη-Προηγήθηκε εντολή εκκένωσης
Δεύτερη ψηφοφορία στη Γερμανία για την εκλογή Μερτς στην καγκελαρία