Απαντά εκ νέου η Αστυνομία για την Ορόκλινη-«Μας ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους, τους είπαμε χρειάζονται διάταγμα»

Ήταν ενήμερη η Αστυνομία, για τις προθέσεις του ιδιοκτήτη του μπλοκ διαμερισμάτων στην Ορόκλινη, να εκκενώσει το χώρο και να απομακρύνει τους μετανάστες, που διέμεναν εκεί κατά παράβαση του νόμου, καθώς όπως είχε αναφέρει ο λειτουργός του γραφείου τύπου της Δύναμης, Κυριάκος Θεοδώρου, έλαβαν επιστολή από τον δικηγόρο του νέου ιδιοκτήτη για την έξωση στους αλλοδαπούς.

Τα όσα αποκαλύπτονται για την υπόθεση των σοβαρών επεισοδίων στην Ορόκλινη, που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο, προκαλούν αρκετό προβληματισμό, δεδομένου ότι αποτελούν μαρτυρίες ότι το κράτος εδώ και χρόνια ήξερε και εθελοτυφλούσε, οδηγώντας την κατάσταση στο απροχώρητο. Τις τελευταίες ώρες, στο επίκεντρο βρίσκονται οι ενέργειες της Αστυνομίας και κατά πόσο θα μπορούσε να παρέμβει ή όχι, από τη στιγμή που υπήρχε διάταγμα, παρά το ότι δεν ήταν Δικαστηρίου και κατά πόσο γνώριζε για τις κινήσεις του ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ορόκλινη όπως... Χλώρακα-Γνώριζαν όλοι για το διάταγμα, μπαλάκι η ευθύνη για την εκτέλεση του από το 2022

Όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο, ο λειτουργός του γραφείου τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Κυριάκος Θεοδώρου, υπήρξε επικοινωνία «προ δύο εβδομάδων από εκπροσώπους των νέων ιδιοκτητών με την Αστυνομία, μας εξέφρασαν την πρόθεση να απομακρύνουν τα πρόσωπα που διέμεναν στο χώρο. Τους ενημερώσαμε ότι έπρεπε να λάβουν δικαστικό διάταγμα».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως δεν είχαν εξασφαλίσει διάταγμα και επεσήμανε πως από πλευράς τους περίμεναν την εξασφάλιση του δικαστικού διατάγματος. Ο κ. Θεοδώρου επεσήμανε, δε, ότι υπήρξε γραπτή ενημέρωση της Αστυνομίας, με επιστολή του δικηγόρου του νέου ιδιοκτήτη. «Μέσω της επιστολής, μας ενημέρωναν ότι για την πρόθεση του πελάτη του για έξωση των αλλοδαπών που διέμεναν παράνομα, ενώ υπήρχε και επικοινωνία του ιδιοκτήτη με την Αστυνομία και του αναφέρθηκε ότι πρέπει να εξασφαλίσει δικαστικό διάταγμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά κοντά στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου εντός της νεκρής ζώνης
ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί ανατίναζαν και έβαζαν φωτιά σε καλάθους στην Αραδίππου-Δύο συλλήψεις
Σεισμική δόνηση στην Κύπρο-Επίκεντρο η Λεμεσός
Χάθηκαν τα ίχνη 25χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Έστησαν επιχείρηση στη Λεμεσό οι Αρχές-Εντόπισαν όπλο, φυσίγγια και ναρκωτικά, τρεις συλλήψεις (pics)
Μάχη για τη ζωή δίνει 60χρονος υδραυλικός-Κατέπεσε από αντικείμενο σε οικοδομή, τραυματίστηκε στο κεφάλι
Μπλόκο στη δίκη Σήφη και Σπύρου λόγω Ανωτάτου, κατέθεσαν οι τελευταίοι μάρτυρες-«Τον ρώτησα ποιος σε έπαιξε, μου είπε εν ξέρω»
Την Μ. Τετάρτη θα αποφασιστεί εάν θα παραμείνει υπό κράτηση ο 40χρονος που μπούκαρε σε εκκλησία στη Γεροσκήπου
Σε μοναστήρι μεταφέρθηκαν τα οστά του Θανάση σε συνεργασία με τη Μητρόπολη
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας από Αστυνομία κατά την εορταστική περίοδο