Απαντά εκ νέου η Αστυνομία για την Ορόκλινη-«Μας ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους, τους είπαμε χρειάζονται διάταγμα»

Ήταν ενήμερη η Αστυνομία, για τις προθέσεις του ιδιοκτήτη του μπλοκ διαμερισμάτων στην Ορόκλινη, να εκκενώσει το χώρο και να απομακρύνει τους μετανάστες, που διέμεναν εκεί κατά παράβαση του νόμου, καθώς όπως είχε αναφέρει ο λειτουργός του γραφείου τύπου της Δύναμης, Κυριάκος Θεοδώρου, έλαβαν επιστολή από τον δικηγόρο του νέου ιδιοκτήτη για την έξωση στους αλλοδαπούς.

Τα όσα αποκαλύπτονται για την υπόθεση των σοβαρών επεισοδίων στην Ορόκλινη, που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο, προκαλούν αρκετό προβληματισμό, δεδομένου ότι αποτελούν μαρτυρίες ότι το κράτος εδώ και χρόνια ήξερε και εθελοτυφλούσε, οδηγώντας την κατάσταση στο απροχώρητο. Τις τελευταίες ώρες, στο επίκεντρο βρίσκονται οι ενέργειες της Αστυνομίας και κατά πόσο θα μπορούσε να παρέμβει ή όχι, από τη στιγμή που υπήρχε διάταγμα, παρά το ότι δεν ήταν Δικαστηρίου και κατά πόσο γνώριζε για τις κινήσεις του ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ορόκλινη όπως... Χλώρακα-Γνώριζαν όλοι για το διάταγμα, μπαλάκι η ευθύνη για την εκτέλεση του από το 2022

Όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο, ο λειτουργός του γραφείου τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Κυριάκος Θεοδώρου, υπήρξε επικοινωνία «προ δύο εβδομάδων από εκπροσώπους των νέων ιδιοκτητών με την Αστυνομία, μας εξέφρασαν την πρόθεση να απομακρύνουν τα πρόσωπα που διέμεναν στο χώρο. Τους ενημερώσαμε ότι έπρεπε να λάβουν δικαστικό διάταγμα».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως δεν είχαν εξασφαλίσει διάταγμα και επεσήμανε πως από πλευράς τους περίμεναν την εξασφάλιση του δικαστικού διατάγματος. Ο κ. Θεοδώρου επεσήμανε, δε, ότι υπήρξε γραπτή ενημέρωση της Αστυνομίας, με επιστολή του δικηγόρου του νέου ιδιοκτήτη. «Μέσω της επιστολής, μας ενημέρωναν ότι για την πρόθεση του πελάτη του για έξωση των αλλοδαπών που διέμεναν παράνομα, ενώ υπήρχε και επικοινωνία του ιδιοκτήτη με την Αστυνομία και του αναφέρθηκε ότι πρέπει να εξασφαλίσει δικαστικό διάταγμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία-Διερευνάται απόπειρα φόνου
Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά
Κτηματικά κίνητρα εξετάζει η Αστυνομία πίσω από την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Χειρουργήθηκε ο 41χρονος
Απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη Τατάρ ο Φειδίας-«Δεν τον αναγνωρίζω ως "πρόεδρο", αλλά ούτε το "προεδρικό"»
Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης
Σαρωτικές πλημμύρες στο Τέξας-Τουλάχιστον 50 οι νεκροί, αγωνία για πολλούς αγνοούμενους
Απόπειρα φόνου με πυροβολισμούς στην επαρχία Πάφου-Σε σοβαρή κατάσταση 41χρονος, συνελήφθη 55χρονος
Ο… Συναγερμός του Αναστασιάδη, οι ανησυχητικές τάσεις για το κόμμα και οι ευθύνες της Αννίτας Δημητρίου
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Οι δύο καταδίκες από ΕΔΑΔ, τα μέτρα που δεν λήφθηκαν και η ανάληψη ευθύνης που συνεπάγεται με μη άσκηση έφεσης