Στο τιμόνι του Κινήματος Οικολόγων ο Σταύρος Παπαδούρης
19:25 - 07 Απριλίου 2025

Νέος πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων αναδείχθηκε ο Σταύρος Παπαδούρης, σύμφωνα με πληροφορίες από το κόμμα. Πηγές από το κόμμα ανέφεραν πως ο βουλευτής του κινήματος επικράτησε με 350 ψήφους υπέρ, έναντι 129 του ανθυποψηφίου του Κυριάκου Τσιμίλλη, και ως εκ τούτου κέρδισε τις εκλογές με το συντριπτικό 71,72%.
Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία ξεκίνησε κατά το Συνέδριο της Κυριακής και συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως ανακοινώθηκε, τα αποτελέσματα για τους τέσσερις αξιωματούχους του Κινήματος έχουν ως εξής:
- Πρόεδρος: Σταύρος Παπαδούρης, με 350 ψήφους (71,72%).
- Αναπληρωτής/τρια Πρόεδρος: Ο Σωτήρης Χρίστου με 239 ψήφους (49,07%).
- Αντιπρόεδροι:
- Άντρας: Λουκάς Στυλιανού, με 238 ψήφους (48,77%).
- Γυναίκα: Κατερίνα Χατζηστυλλή, με 117 ψήφους (72,27%).

«Για πρώτη φορά, το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υβριδικά, με φυσική και διαδικτυακή συμμετοχή. Επιπλέον, τα μέλη είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά. Τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας επέβλεψε εκπρόσωπος του Πράσινου Ευρωπαϊκού Κόμματος, ο οποίος ταξίδεψε στην Κύπρο ειδικά για τον σκοπό αυτό, μετά από πρόσκληση του Κινήματος. Η φυσική του παρουσία στο νησί ενίσχυσε περαιτέρω τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της διαδικασίας», ανέφεραν οι Οικολόγοι.

Πρόσθεσαν ότι για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το νέο καταστατικό του Κινήματος, το οποίο εξασφαλίζει ελάχιστη συμμετοχή 40% για κάθε φύλο στα όργανα λήψης αποφάσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείνουν την παρένθεση και θέλουν να βαδίσουν σε ένα άνετο, πράσινο δρόμο οι Οικολόγοι
