Έστειλε μήνυμα στην Wall Street να «μην είστε ανόητοι» ο Τραμπ, φοβούμενος νέα κατρακύλα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε σήμερα να μην επικρατήσει «ανοησία», την ώρα που ο εμπορικός πόλεμος που πυροδότησε έχει προκαλέσει μια καταιγίδα στις χρηματαγορές.

«Να μην είστε αδύναμοι! Να μην είστε ανόητοι! (…) Να είστε δυνατοί, θαρραλέοι και υπομονετικοί και το ΜΕΓΑΛΕΙΟ θα έλθει ως αποτέλεσμα», έγραψε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσής του Truth Social, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street.

Πάντως, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης άνοιξε σήμερα καταγράφοντας σημαντική πτώση, περίπου 3%, ακολουθώντας τις τάσεις των χρηματαγορών παγκοσμίως, μπροστά στην αδιαλλαξία του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τους δασμούς, που επιβάλλει σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

Στις πρώτες συναλλαγές, ο Dow Jones κατέγραφε πτώση 2,85%, ο δείκτης Nasdaq έχανε 3,91% και ο S&P 500 κατέγραφε πτώση 3,24%.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Έπεσε ο πέλεκυς στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Δωρόθεου στα Λατσιά-«Επώδυνος θάνατος, υπέδειξαν αναλγησία»
Πατέρας στο Πακιστάν σκότωσε τη 16χρονη κόρη του επειδή αρνούνταν να κλείσει τον λογαριασμό της στο TikTok
Καταπέλτης το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής-Εισηγείται ποινικά αδικήματα για τρείς και πειθαρχικά σε πέντε
Περιπολία των Φοινικούδων από μέλη της αντιοχλαγωγικής ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι η Μουρτζούκου ευθύνεται και για τον θάνατο του Παναγιωτάκη-Θέλει ολοκληρωμένη ομολογία
Λαβρόφ και Ρούμπιο συζήτησαν για την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή στην σύνοδο της ASEAN στη Μαλαισία
Τραμπ: Θα προσφέρουμε στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο μέσω του ΝΑΤΟ, έρχεται σημαντική ανακοίνωση για Ρωσία
Αθώοι από το εκ πρώτης όψεως Σήφης και Σπύρος για την δολοφονία Ανδρονίκου-«Καμία μαρτυρία για οργάνωση»
Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της παράνομης δίωξης Σενέρ Λεβέντ από τη Βουλή
Σε δίκη βαρυποινίτης, επιχειρηματίες και δεσμοφύλακας, ελεύθεροι υπό όρους-Δεν εξασφάλισαν μαρτυρία για ναρκωτικά και προστασία