Συγκεκριμένες ενέργειες προτείνει η Αννίτα Δημητρίου στον απόηχο της επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ

«Η επιβολή μεγάλων δασμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλες τις χώρες του πλανήτη αναιρεί πολλά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Δημιουργεί μια νέα οικονομική πραγματικότητα», ανέφερε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, η οποία αναφέρθηκε σε τρεις ενέργειες που μπορούν να γίνουν από πλευράς Κύπρου.

Επεσήμανε πως η Κύπρος δεν έχει μεγάλες απευθείας συναλλαγές με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο είναι μια μικρή και ανοικτή αγορά, διασυνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή οικονομία. «Αυτό σημαίνει πως οι συνέπειες έμμεσα θα επηρεάσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τις δουλειές μας», είπε.

«Προφανώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε το διεθνές περιβάλλον. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να κάνουμε: Πρώτον, να δούμε πώς θα βοηθήσουμε κλάδους και προϊόντα που πλήττονται, όπως το λάδι ή το χαλλούμι. Δεύτερον, να συμβάλουμε με πρωτοβουλίες στη διαμόρφωση της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής και μιας πιο ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής οικονομίας. Τρίτον, να ιεραρχήσουμε καλύτερα τις προτεραιότητές μας. Το λέμε εδώ και καιρό: Αντί για πολιτικές ανεξέλεγκτων προσλήψεων και διόγκωσης των ανελαστικών δαπανών, να προχωρήσουμε σε περισσότερες αναπτυξιακές δαπάνες. Κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις. Σε στοχευμένα και αναλογικά μέτρα στις κατηγορίες του πληθυσμού που το έχουν ανάγκη», τόνισε.

«Όπως έχουμε πει και για το υδατικό, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε εποικοδομητικά και να δράσουμε με την αίσθηση του κατ’ επείγοντος σε οτιδήποτε κριθεί αναγκαίο», ανέφερε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«Όλοι μαζί μπορούμε να υπερβούμε και αυτή τη δυσκολία. Και να πάμε στο επόμενο βήμα:

Τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θωρακίζουν τη δημοσιονομική σταθερότητα και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Για να προσφέρουμε ασφάλεια και προοπτική σε κάθε οικογένεια», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Αυξάνονται τα περιστατικά θερμοπληξίας-Τέσσερις στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση 61χρονος
Στόχος ο εντοπισμός όλων των αγνοουμένων-«Καμία άλλη μάνα να μην χαθεί με τον καημό του παιδιού της»
Υποχωρεί ο καύσωνας, αυξάνεται η υγρασία-Βελτιωμένες οι καιρικές συνθήκες από βδομάδας
Μυστήριο με το νεκρό κοριτσάκι σε παραλία στο Παλαιό Φάληρο-Η νεκροψία θα ρίξει φως στην υπόθεση
Το προκλητικό βίντεο που ανέβασε ο νεαρός πριν πάρει φοιτήτριες με οτοστόπ και σκορπίσει τον τρόμο στην Ελλάδα
Ιερόσυλοι βεβήλωσαν τον τάφο του 11χρονου Λάμπρου-«Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει αυτόν τον άνθρωπο»
Με γοργούς ρυθμούς η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές-Καταγράφηκαν όλες οι ζημιές
Ψάχνουν τον δράστη που έριξε τη χειροβομβίδα στην Αγία Νάπα-Το βάρος σε CCTV και επιστημονικές εξετάσεις
Τον ανέκοψαν για έλεγχο και εντόπισαν μαχαίρι-Συνελήφθη 17χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ το ρεσάλτο του ισραηλινού στρατού σε πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα