Σύστησε Επιστημονική Επιτροπή για ενίσχυση της φωνής των ασθενών ο Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος

Στη σύσταση Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής προχώρησε ο Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου «Προμηθέας» για την ενίσχυση, όπως αναφέρει, της φωνής των ασθενών και τη δρομολόγηση ενεργειών για επίλυση προβλημάτων και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που λαμβάνουν οι ασθενείς με ηπατικές παθήσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή αποτελείται από πολυεπιστημονική ομάδα ειδικών που θα στηρίξει πρωτοβουλίες για την προώθηση της ποιοτικής φροντίδας και υποστήριξης των ασθενών. Η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 5 Απριλίου, υπό τον συντονισμό του Δρα. Γιώργου Ποταμίτη, Γαστρεντερολόγου – Ηπατολόγου.

Σε αυτή την συνάντηση, η Πρόεδρος του «Προμηθέα», Γιαννούλα Κουλλά και το μέλος του Δ.Σ. Πάμπος Ευαγγέλου, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τους γιατρούς για την άμεση και θετική ανταπόκριση τους. Αντηλλάγησαν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηπατοασθενείς, όπως μεταξύ άλλων η ηπατίτιδα, τα χρόνια νοσήματα και η πρόσβαση σε φάρμακα και θεραπείες. Παράλληλα, συζητήθηκε η ανησυχητική αύξηση των περιστατικών λιπώδους διήθησης του ήπατος και τονίστηκε η ανάγκη για ενίσχυση της ενημέρωσης για προσυμπτωματικό έλεγχο, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, εκφράστηκε η ικανοποίηση για την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας να αποστείλει δύο γιατρούς για εκπαίδευση στη μεταμοσχευτική Ηπατολογία, όπως επίσης και την απόφαση του ΟΚΥπΥ για εκπαίδευση νοσηλευτών. Η κ. Κουλλά είπε ότι η συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή δημιουργεί μια γέφυρα ανάμεσα στην επιστήμη και τις ανάγκες των ασθενών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε αμέσως, συλλογικά και αποτελεσματικά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας ο Ερντογάν-Πιθανή συνάντηση με Τραμπ
Ικανοποίηση ΥΠΕΣ για την έγκριση της πρότασης της Κυβέρνησης για ψήφο στα 17-«Εμπιστευόμαστε τους νέους μας»
Ομόφωνο ναι της Ολομέλειας για δικαίωμα ψήφου από τα 17-Σε ισχύ από τις Προεδρικές του 2028
Βελτίωση της ποιότητας του νερού δείχνουν οι έλεγχοι των Βάσεων στο Lady’s Mile-«Ασφαλείς για κολύμβηση»
Καταδίωξη σκάφους με πυροβολισμούς ανοικτά του Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ένα πρόσωπο
Εισηγήσεις Λοττίδη για βελτίωση λειτουργίας Ψυχιατρικής Κλινικής-Μεγαλύτερο πρόβλημα η υποστελέχωση
Η νέα σύνθεση της Επιτροπής «Πιέρ ντε Κουμπερτέν» της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
Άδειασε την Αστυνομία το Δικαστήριο για τις συλλήψεις των επεισοδίων στη Λακατάμια-«Δεν υποστηρίζεται η μαρτυρία από τα γεγονότα»
Συνέχεια με δύο νέους μάρτυρες στη δίκη Αϊκούτ-Τα δύο οχήματα και η καφέ βαλίτσα με τεκμήρια
Στις 25,000 οι αναχωρήσεις μεταναστών από το 2023-Ελέχθηκαν 40,000 αιτήσεις ασύλου, οι πλείστες απορρίφθηκαν