Το ΡΤΚ ενέκρινε την «υποψηφιότητα» Ερχιουρμάν για τις «προεδρικές»

Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) ενέκρινε κατά το 29ο συνέδριο του, που έγινε την Κυριακή στα κατεχόμενα, την «υποψηφιότητα» του Τουφάν Ερχιουρμάν για τις «προεδρικές εκλογές» στο ψευδοκράτος, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κατά τις εργασίες του συνεδρίου επανεκλέγηκε ο Ερχιουρμάν στην ηγεσία του κόμματος, άνευ ανθυποψηφίου.

Το συνέδριο παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο πρώην ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Ταλά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ο ΓΓ του Volt Χουλουσί Κιλίμ και ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος και «υπουργός τουρισμού» Φικρί Ατάογλου.

Σε ομιλία του κατά την έναρξη του συνεδρίου ο Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ αναφέρθηκε στο Κυπριακό και στη σημασία μιας ομόσπονδης λύσης αλλά και στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Ο ΓΓ του ΡΤΚ Ασίμ Ακάνσοϊ αναφέρθηκε στις ετοιμασίες εντός του κόμματος για τις επερχόμενες παράνομες εκλογές λέγοντας ότι έχει καταρτιστεί «επικοινωνιακή στρατηγική».

Σε ομιλία του ο Τουφάν Ερχιουρμάν αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής της «ηγεσίας» του ψευδοκράτους και αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας όπως η ακρίβεια, τα αυξημένα τροχαία δυστυχήματα, στα προβλήματα στην υγεία και παιδεία.

Επέκρινε και τον ηγέτη των Τ/κ Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι ενώ προωθεί την ιδέα «καμία λύση είναι η λύση» εντούτοις μεγάλο ποσοστό των Τ/κ θέλουν την λύση και εξέφρασε τη στήριξή του σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία.

Στη συνέχεια έστειλε μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, λέγοντας ότι στο νησί υπάρχουν «ίσοι συνέταιροι και δεν έχει τη δικαιοδοσία να παίρνει αποφάσεις για όλους. Πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις του μαζί μας σε μια βάση πολιτικής ισότητας».

Αναφέρθηκε και στη διάνοιξη οδοφραγμάτων εκφράζοντας στήριξη στη διάνοιξη όσων περισσότερων οδοφραγμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Το Ισραήλ έτοιμο να επιτεθεί άμεσα στο Ιράν»-Απογοητευμένος ο Τραμπ, προειδοποιεί πως θα απαντήσει η Τεχεράνη
Μετά από πρόσκληση Χριστοδουλίδη η επίσκεψη Μόντι στην Κύπρο
Διασωληνωμένα τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο-Έμειναν στο νερό για τουλάχιστον 20'
Η απόφαση Εισαγγελέα καθορίζει τα επόμενα βήματα στις ποινικές διώξεις για Θανάση-Παραμένει στο κάδρο το ΕΔΑΔ
Έβαλε μπρος ο Νικόλας για συνεργασία του Κέντρου-Επιστολές σε ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ για συζήτηση
Πυρ ομαδόν κατά Χαρτσιώτη και Αρχηγού για ΣΕΑ-«Απαράδεκτη η άκαμπτη στάση, ας δρούσατε νωρίτερα»
«Δηλαδή αποφυλακίστηκα και εκράτουσα όπλο ή ήρθε ουρανοκατέβατο;»-Πολύωρη αντεξέταση του 28χρονου για τους πυροβολισμούς στις Φυλακές
Απελαύνονται από το Ισραήλ οι τέσσερις Γάλλοι ακτιβιστές του πλοίου για τη Γάζα
Ν. Χριστοδουλίδης: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου
Η ανάγνωση Νομικής Κλινικής για την απόφαση ΕΔΑΔ-«Ενισχύει τη νομική φαρέτρα των ιδιοκτητών»