Το Ισραήλ απειλεί να πλήξει κυβερνητικούς στόχους στη Συρία αν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον Δρούζων

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ Εγιάλ Ζαμίρ διέταξε σήμερα τον στρατό να είναι έτοιμος να πλήξει κυβερνητικούς στόχους στη Συρία, στην περίπτωση που σημειωθούν νέες βιαιοπραγίες εναντίον της κοινότητας των Δρούζων στη χώρα αυτή.

Ο Εγιάλ Ζαμίρ «έδωσε οδηγίες στον στρατό να προετοιμαστεί να πλήξει στόχους της συριακής κυβέρνησης εάν η βία κατά της κοινότητας των Δρούζων συνεχιστεί» ανέφερε ο στρατός στην ανακοίνωσή του.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε προειδοποιητικό πλήγμα εναντίον μιας «εξτρεμιστικής ομάδας» κοντά στη Δαμασκό που, όπως λέει το Ισραήλ, ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση σε Δρούζους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας, 16 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε «διαθρησκευτικές συγκρούσεις» κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Σαχνάγια, κοντά στη Δαμασκό, καθώς συνεχίζονταν για δεύτερη ημέρα οι συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών και ένοπλων ομάδων που συνδέονται με την ισλαμιστική κυβέρνηση.

Το υπουργείο υποστήριξε στην ανακοίνωσή του ότι «οργανώσεις εκτός νόμου» επιτέθηκαν το πρωί σε «θέσεις και φυλάκια» των δυνάμεων ασφαλείας, στα περίχωρα της Σαχνάγια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έντεκα άνθρωποι. Άλλα πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους σε άλλη επίθεση, ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους 16.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε