Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»

«Η Τουρκία δεν θα διστάσει ποτέ, όπως και πριν, να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που της παρέχει το σύστημα εγγυήσεων στην Κύπρο», δηλώνουν πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας υποστηρίζοντας ότι  επιχειρείται η αναβίωση της «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ» κατά την έκφρασή τους.

«Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι θέλουμε να δούμε τη Μεσόγειο και το Αιγαίο ως μια περιοχή σταθερότητας και ευημερίας, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα εθνικά μας δικαιώματα και συμφέροντα, καθώς καταβάλλουμε προσπάθειες για μια ειρηνική λύση» προσθέτουν οι ίδιες πηγές. 

Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι «παρατηρείται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί συνειδητά και σκόπιμα οι ενέργειες και οι ρητορικές μίσους κατά των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας ότι τροφοδοτείται η εχθρότητα προς τους Τούρκους και ότι επιχειρείται η αναβίωση της τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ». 

«Η προσέγγιση αυτή, η οποία αγνοεί το διεθνές δίκαιο και τις ανθρωπιστικές αξίες, στοχοποιεί τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού. Τέτοιου είδους καταστάσεις, που τις έχουμε ξαναζήσει, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά το πόσο δίκαιο και ρεαλιστικό είναι το όραμα της λύσης των δύο κρατών στην Κύπρο», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ προσθέτουν ότι «η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής της ειρήνης, της γαλήνης και της ασφάλειας στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και των νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και δεν θα διστάσει ποτέ, όπως και πριν, να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που της παρέχουν οι εγγυήσεις». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επίσκεψη της προέδρου του ΔΗΣΥ στα μαρωνίτικα χωριά του κατεχόμενου Κορμακίτη
Πάει και το ΑΚΕΛ έξω από Προεδρικό στη διαμαρτυρία για Γάζα-Απαιτεί ακύρωσης της εκδήλωσης ΥΠΑΝ και Πρεσβείας Ισραήλ
Το νομοσχέδιο για Brain Gain και τα χρέη αθλητικών σωματείων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
Την ανάγκη για βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα συζήτησαν ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας
Ν. Χριστοδουλίδης: Προσπαθούμε με κάθε δυνατό μέσο να επιτύχουμε την επανένωση της Κύπρου
«Καταγγέλλει» τον Πρόεδρο στην Ολγκίν ο Τατάρ για... καταπιεστική πολιτική-Θέτει το θέμα με συλλήψεις για σφετερισμό
Πρόεδρος για SAFE-«Ακούω πολλά, πριν γίνονται δηλώσεις είναι καλά κάποιοι να μελετούν»
Ευελπιστεί για θετική ανταπόκριση από Τατάρ για κοινή συνάντηση ο ΠτΔ-«Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε»
Κ. Λετυμπιώτης: Δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη η διεκδίκηση μιας ελεύθερης, ευρωπαϊκής Κύπρου
Διεξάγεται σήμερα η αναπληρωματική εκλογή Κοινοτάρχη Κοντεμένου